Slide

Ajankohtaista

12 marraskuun, 2018

”Seuraavana Tampere!”

Siirtyminen toiselle paikkakunnalle saattaa tuntua haasteelliselta tai mielenkiintoiselta. Samoin organisaation ja työtehtävien muutokset sekä etätyö voivat kuulostaa uhilta tai mahdollisuuksilta – asenteesta ja tilanteesta riippuen. Saija Marjaniemi siirtyi syyskuussa 2018 työskentelemään Tampereen kaupungin konsernipalveluyksikkö Koppariin.

Kun Monetra Oy:n konsernikehitys nousi puheeksi Oulussa keväällä 2018, ajatteli kehitysasiantuntija Saija Marjaniemi, että maisemanvaihdos saattaisi tehdä hänelle hyvää niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisestikin. ”Innostuin heti, kun kuulin Tampereelle perustettavasta alueyhtiöstä. Kysyin mahdollisuuksista päästä heti oppiin Tampereen kaupungille. Olin myös valmis antamaan omaa asiantuntijuuttani myös perustettavaa Pirkanmaan alueyhtiötä ajatellen”, kertoo Saija Marjaniemi valoisassa Naulakadun neuvotteluhuoneessa Tampereella. Työsopimus tehtiin siten, että 50 % Saijan työajasta on Tampereen kaupungille ja toiset 50 % Monetra Oulun työtä. Saija on uuteen tilanteeseensa tyytyväinen ja Kopparilla hänet on otettu hyvin vastaan. ”Työni luonne on säilynyt lähes ennallaan – vain paikka on vaihtunut. Tampere on kaupunkina upea ja löydän täältä aina uusia paikkoja ja katsottavaa. Myös perheeni tilanteet tukivat tätä muutosta”, mainitsee Saija. Viiden vuoden työuran lisäksi sosiaalisesta luonteesta, kontakteista ja joustavuudesta on vaihdoksessa ollut paljon hyötyä.

SAP-osaaminen on uusi sulka hattuun

Kehitysasiantuntijan keskeisimpiin työtehtäviin Tampereella kuuluvat tällä hetkellä ostolaskuprosessin kehitystehtävät sekä erilaiset projektit. ”Tutkin ostolaskutuksen prosessia, jossa minulla on meneillään kaksi kehityskohdetta. Tässä yhteydessä olen päässyt perehtymään SAP-toiminnanohjausjärjestelmään. SAP oli työkaluna minulle uusi”, avaa Saija Marjaniemi uusia haasteitaan. Lisäksi hän on esitellyt Monetran laatua sekä Monetrassa käytössä olevaa laadunseurantajärjestelmää.

Vaikka fyysisesti Saija työskentelee Tampereella, hän on edelleen 50 %:sti Monetra Oulu Oy:n työntekijä, joten hän tekee puolet työajastaan etätyötä. ”Kun saimme tietoliikenneyhteydet kuntoon, kaikki on sujunut kitkatta. Työnteko Ouluun toimii Saijan mukaan hienosti myös etänä. ”Monetra Oulu Oy:n päivät koostuvat pääasiassa palavereista, prosessikuvauksien tekemisestä sekä Monetran laatutyöstä”, Saija kertoo. ”Lisäksi Tampere on loistava paikka opiskella, joten aloitinkin opiskelut Tampereen kesäyliopistossa, jossa nyt opiskelen palvelumuotoilua ja markkinointia.”

Synergiaa alueellisesta yhteistyöstä

Monetra-konsernin yksi suurista eduista on, että osaajia voidaan vaihtaa ja osaamista hyödyntää alueyhtiöiden välisesti. Hyviä käytänteitä tullaan jakamaan ja osaamista syventämään myös jatkossa. Useissa suurissa konserneissa on perustettu nimenomaisia vaihto-ohjelmia, mitkä jouhevoittavat lähtöä ja uuteen totuttelua. Saija Marjaniemi suosittelee maisemanvaihdosta lämpöisesti, vaikka kotiutumisessa on omat mielenkiintoiset vaiheensa, kuten asunnon etsiminen, uuteen ympäristöön tutustuminen ja monia muita käytännön asioita. ”Jokainen päivä on erilainen ja tuo uutta muassaan. Työhön on opastettu ja perehdytetty hienosti, lämpimästi ja asiantuntevasti. Ajattelen niin, että minne ikinä menenkin, vien kodin mukanani. Koti on siellä, missä itsekin olen”, kiteyttää Saija.