Vaihde arkisin klo 8-16: (08) 5586 7800

Yritys

Yritysesittely

Kuntatoimijan luottokumppani

 

Monetra on täsmäratkaisu kuntien tarpeisiin

Monetra Oy on kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä.  Monetra Oy tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut, hallinto-, hankinta-, rekrytointi-, painatus-, tulkki-, sekä asiakirja- ja tietosuojapalvelut. Monetra-konsernilla on toimipisteitä Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa sekä Lapissa.

Monetra Oy -konserni on voittoa tavoittelematon in-house-organisaatio, jonka palveluvalikoimat ovat ratkaisu kuntien tukipalveluiden tuottamiseen.

Kun tarvitsette tehokkaan tavan huolehtia kunnan, kuntayhtymän, maakunnan tai osakeyhtiön henkilöstö- ja taloushallinnosta tai muista tukipalveluista, on palvelukeskus-kumppanuus hyvä vaihtoehto.

Alueyhtiöt

Monetra Oulu Oy (silloinen Monetra Oy) aloitti toimintansa vuonna 2012, kun Oulun kaupunkiin yhdistyi neljä ympäristökuntaa. Samassa yhteydessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä päätettiin siirtää palkanlaskenta ja taloushallinto Oulun kanssa saman katon alle. Oulun kaupungin palveluksesta siirtyi 80 talous- ja henkilöstöhallinnon työntekijää ja PPSHP:n palveluksesta noin 20 työntekijää silloisen Monetran palvelukseen. Tällä hetkellä Monetra Oulu Oy:ssa työskentelee jo noin 460 henkilöä.

Monetran palveluvalikoima laajeni tulkkipalveluihin alkuvuodesta 2015, kun Monetra Oulu Oy:yyn liittyi Oulun kaupungille aiemmin kuulunut Pohjois-Suomen tulkkipalvelu, joka tuottaa tulkkaus- ja käännöspalveluita viranomaisille ja kunta-asiakkaille. Monetra Tulkkipalvelu Oulun vireä yksikkö koostuu vakituisista työntekijöistä ja yli 100 freelancer-työntekijästä. Kielivalikoimassa on yli 50 eri kieltä, uusimpana viittomakieli.

Helmikuussa 2016 Monetra Tulkkipalvelu sai toisen toimipisteen, kun Jyväskylän kaupungin omistama Keski-Suomen tulkkikeskus liittyi Monetraan. Pirteässä Jyväskylän yksikössä työskentelee vakituisia työntekijöitä sekä laaja freelancer-työntekijöiden verkosto. Jyväskylän ja Oulun tulkkipalvelu tekee tiivistä yhteistyötä.

 

Tarjolla leveämmät hartiat

Asiakkaan näkökulmasta palveluiden siirtäminen Monetraan on vaivatonta. Yhteistyö alkaa molemminpuolisella tutustumisella, asiakkaan tarpeiden, volyymien, järjestelmien ja resurssien kartoittamisella. Käyttöönottoprojekti on hallittu ja määrämuotoinen. Aluksi asiakas merkitsee yhden osakkeen ja tulee näin Monetran osakkaaksi. Tämän jälkeen asiakkuudesta solmitaan palvelusopimus. Palvelun sujuvuuden varmistamiseksi asiakkaan ja Monetran välille laaditaan vastuumatriisi, jossa määritellään, mitä Monetra ja mitä asiakas tekee ja mitä palveluita asiakas on tilannut. Asiakkaan vanhat työntekijät voivat siirtyä Monetran palvelukseen liikkeenluovutuksella.

Esimerkiksi Monetra Oulu Oy:ssa tuotetaan tällä hetkellä talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita useille asiakasorganisaatioille ja siten myös noin 25 660 yksittäiselle palkansaajalle. Kuukausittain kauttammme lähtee noin 37 500 asiakkaidemme ostolaskua, 59 600 myyntilaskua ja 35 360 palkkalaskelmaa. Tilinpäätöksiä tehdään eri asiakkaillemme vuosittain 45. Monetra on auktorisoitu taloushallintoliiton jäsen.

Peruspalveluina talous- ja henkilöstöhallinto

Talousprosessiin lukeutuvat seuraavat kokonaisuudet: kirjanpito ja tilinpäätös-, ostoreskontra-, myyntireskontra ja perintä-, maksuliikenne-, matka- ja kululasku- sekä talousjärjestelmien pääkäyttäjäpalvelut. Henkilöstöprosessiin kuuluvat palkanlaskentapalvelut ja palkkioiden maksatus, palkkakirjanpito, eläke-, palvelussuhde- ja sopimusneuvontapalvelut. Molempiin prosesseihin sisältyvät lisäksi koulutus- ja järjestelmien pääkäyttäjäpalvelut. Monetrasta asiakas saa myös hallinto-, hankinta-, rekrytointi- ja painatuspalvelut.  Palveluista huolehditaan tiimeissä, joten myös loma-aikoina ja poikkeustilanteissa asiat hoituvat luotettavasti.

Monetran Punainen Lanka ja Sähkeuutiset

Vuosiraporttimme Monetran Punainen Lanka on ladattavissa PDF-muodossa tästä: Monetran Punainen Lanka 2018

Tilaa asiakasuutiskirjeemme Sähkeuutiset tästä!

Löydä oma asiantuntijasi – valitse oma organisaatiosi

Kuntatoimijan ketterä luottokumppani Monetra tarjoaa täsmäratkaisuja kuntien tarpeisiin. Monetra Tulkkipalvelu toimii Oulussa ja Jyväskylässä.