Slide

Ajankohtaista

30 elokuun, 2019

Yhteisen kehittämisen avulla merkittäviä säästöjä ja tehostamista 

Hailuodon kunnassa ja Oulun Ammattikorkeakoulussa on oltu iloisia viime aikojen kehityksestä. ”Olemme kyenneet pienentämään laskutusta, sillä yhteistyön ja kehittämisen ansiosta olemme saaneet tehostettua toimintojamme”, kertoo Monetra Oulu Oy:n talousjohtaja Raili Takkinen. Hän kertoo robotisoinnin säästävän henkilötyöresurssia merkittävästi, kun tietyt prosessin osat voidaan antaa robotin hoidettavaksi. ”Hyviä esimerkkejä tällaisista töistä ovat mm. arkistointi sekä aineistojen sisäänluvut ja täsmäytykset esimerkiksi kirjanpito- ja myyntireskontrapalveluissa.” Robotiikan myötä käsintehtävän työn määrä onkin vähentynyt. Samalla myös virheiden mahdollisuus pienenee.

Laadunseurannan avulla kiinni kehityskohteisiin

Hailuodon kunnanjohtaja Aki Heiskanen kiittelee yhteistyön sujuvuutta: ”Aina voi tulla jotain, mutta kun asiat nostetaan esille ja niihin puututaan, prosessit hioutuvat ja säästöjä saadaan. Tämä on pienelle kunnalle yksi niistä asioista, minkä vuoksi olemme kumppanin alun perin valinneetkin.” Perusprosessissa Hailuodon kunnalla on laskutus pienentynyt 17 % edellisvuodesta ja OAMKilla 14 %.

Raili Takkinen nostaa laadunseurantajärjestelmän merkittävään rooliin kehitystyössä. ”Laadunseurannan avulla saamme tietoa siitä, mitä voimme tehdä vielä paremmin. Asiakas voi käydä läpi sisäisesti ja tutkia, mitä kehittämiskohteisiin kannattaa nostaa seuraavaksi ja tarvitaanko esimerkiksi koulutusta tai neuvontaa”. Monetra järjestää maksuttomia webinaareja säännöllisesti asiakkailleen, jotta järjestelmien käyttö olisi mahdollisimman jouhevaa. Asiantuntijapalveluita on mahdollista myös tilata ja räätälöidä tarpeiden mukaisesti.

Säännnöllisiä yhteistyöpalavereita arvostetaan niin asiakkaiden kuin Monetrankin puolella. ”Tällä tavoin toiminta on ammattimaista ja jo heikkoihinkin signaaleihin voidaan reagoida”, toteaa Raili Takkinen.