Slide

Ajankohtaista

helmikuu 10, 2021

Verokortti luottamustoimipalkkiota varten

Luottamustoimipalkkioista peritään ennakonpidätys palkkionsaajan toimittaman verokortin mukaan.
Verokortin tulee olla palkkaa, tai palkkiota varten. Eläkettä ja etuutta varten myönnetty verokortti ei siis tähän tarkoitukseen käy. Voit halutessasi jättää verokortin toimittamatta, jolloin palkkiosta peritään ennakonpidätys 60 % mukaan.
Verokortti toimitetaan Monetra Keski-Suomen palkanlaskentaan sähköpostitse osoitteeseen luottamustoimipalkkiot.keski-suomi@monetra.fi (suosittelemme suojattua sähköpostia).

Mikäli olet estynyt toimittamaan verokorttia sähköpostitse
Voit lähettää tai tuoda paperiversion alla olevaan osoitteeseen. Mikäli tuot verokortin paikan päälle, ulkona on postilaatikko, johon sen voi jättää.
Monetra Keski-Suomi Oy
Palkkahallinto / Luottamustoimipalkkiot
Heikinkatu 3 B
40100 Jyväskylä

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille
Verokortissa ei enää ole palkkakauden tulorajoja vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Seuraa palkkojen ja palkkioiden kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, kun sinulla on useita työnantajia. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Palkkiolaskelmat Omapostista
Luottamushenkilöiden palkkiolaskelmat lähetetään vain sähköisesti. Laskelmat ovat luettavissa ja tulostettavissa Postin verkkosivuilla olevasta Omapostista, johon kirjaudutaan joko pankkitunnuksilla tai postin omilla tunnuksilla.

Maksuaikataulut
Vuoden 2021 palkkiot maksetaan neljännesvuosittain huhti-, heinä- ja lokakuussa. Maksupäivänä on aina kuukauden viimeinen pankkipäivä.

Verokortin toimitus ja lisätietoa tarvittaessa
luottamustoimipalkkiot.keski-suomi@monetra.fi