Slide

Ajankohtaista

15 helmikuun, 2024

Turvapostia entistäkin turvallisemmin

Monetran turvapostiin on tehty 9.2 muutos, joka näkyy turvapostin vastaanottajalle niin, että turvapostin lähettäjänä ei enää näy sähköpostin lähettäjän tiedot, vaan lähettäjänä on turvaposti@monetra.fi

Lähettäjän oma sähköpostiosoite näkyy jatkossa viestissä aiheen alla. Muutoksesta johtuen turvaposteja on saattanut jäädä tulematta tai ne ovat saattaneet mennä roskapostina karanteeniin. Pyydämmekin tarkistamaan roskapostikansion sekä toimia vaativat karanteeni-ilmoitukset, mikäli odotatte turvapostia Monetrasta, mutta ette ole saaneet odottamaanne sähköpostia. 

Jos käytätte oman organisaationne turvapostia asioidessanne Monetran kanssa sähköpostitse, ette välttämättä saa automaattista kuittausta viestin vastaanottamisesta.

Muutoksen taustalla ovat tiukentuneet SPF-tarkistukset. SPF-lyhenne tulee sanoista Sender Policy Framework ja sen tarkoituksena on estää sähköpostiosoitteiden väärinkäytöksiä. SPF:n avulla vastaanottajan sähköpostipalvelin voi päätellä, tuleeko sähköpostiviesti oikeasti sieltä mistä se näyttäisi tulevan.