Slide

Ajankohtaista

18 tammikuun, 2018

Tulorekisterihanke etenee myötätuulessa

Kansallinen tulorekisterihanke eli Katre on saavuttanut jälleen yhden virstanpylvään, kun presidentti vahvisti lain tulorekisteristä 12.1.2018. Vuodenvaihteen jälkeen hanke aloittaa pilottitestaukset. Teknisten rajapintojen sidosryhmätestaukset alkavat 1.3.2018 taloushallinnon järjestelmätoimittajien sekä 1.vaiheen käyttäjien kanssa.

Katre-hankkeessa suunnataan kohti uutta vuotta hyvin mielin. ”On erityisen mukavaa ja innostavaa olla luomassa kokonaan uutta ja edistyksellistä digitaalista kehitystä Suomeen. Tulorekisterin toteutuksesta ollaan oltu kiinnostuneita myös kansainvälisesti ja jatkossa pyrimme tekemään entistäkin kiinteämpää yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Olemme huomanneet, että suora kontaktointi ja nopea reagointi sidosryhmien tarpeisiin ovat avaimet hyvän ja toimivan järjestelmän rakentamisessa”, hankejohtaja Terhi Holmström kertoo.

Tulorekisterin ensimmäinen käyttöönotto on 1.1.2019, jolloin tulorekisteriin ilmoitettuja palkkatietoja käyttävät Verohallinto, työeläkelaitokset, Eläketurvakeskus, Kansaneläkelaitos sekä Työttömyysvakuutusrahasto. Tiedon käyttäjien määrä kasvaa vuonna 2020, kun mukaan tulevat muun muassa vahinkovakuuttajat, kunnat, työsuojeluviranomaiset ja työttömyyskassat.

Vuodesta 2020 lähtien tulorekisteriin ilmoitetaan myös eläke- ja etuustulotiedot.

Teksti: Verohallinto, Tulorekisteri.fi

Lue lisää