Slide

Ajankohtaista

29 elokuun, 2017

Tulkkipalvelun Jyväskylän yksikössä avoimet ovet

Tulkkipalvelumme järjestää avoimet ovet keskiviikkona 30.8. asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen klo 14 alkaen osoitteessa Puistokatu 2 C, 4. krs, Jyväskylä. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tulkkikeskuksen toimintaan tutustumiseen ja kokemustenvaihtoon niin toimiston henkilökunnan kuin tulkkienkin kanssa.

Asioimistulkkaus nousi otsikoihin vuoden 2015 turvapaikkakriisin myötä, mutta eniten on keskusteltu tulkkauksen laadusta ja pätevien ammattitulkkien puutteesta kysynnän kasvettua. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, mutta itse työ on jäänyt useissa yhteyksissä varjoon. Asioimistulkki saa harvoin kasvot – tulkkauspalvelun taustalla toimivasta koordinaattorista puhumattakaan. Tapahtumamme myötä haluamme tuoda palvelun tuottamiseen osallistuvia ihmisiä näkyviksi. Kurkistus tulkkipalvelutoimijan kulisseihin tarjoaa samalla näkökulmia Jyväskylän monikieliseen ja -kulttuuriseen arkeen, maahanmuuttoon ja kotoutumiseen.

Monetra Tulkkipalvelu Jyväskylä on entinen Keski-Suomen tulkkikeskus, joka yhtiöitettiin Jyväskylän kaupungin alaisuudesta Monetra Oy:hyn puolitoista vuotta sitten. Se järjestää tulkkaus- ja käännöspalvelut maahanmuuttajille ja kuulovammaisille asiakkaille viranomaisasiointiin Jyväskylän kaupungin yksiköille ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirille. Palveluita myydään myös muille niitä tarvitseville. Toinen toimipisteemme sijaitsee Oulussa.

Tervetuloa tutustumaan! Paikalla on toimistoväkemme lisäksi eri kielten tulkkeja sekä palvelujamme käyttäviä viranomaisia. Myös Tulkkipalvelun johtaja Titta Heikkinen Oulusta on paikalla.