Slide

Ajankohtaista

9 joulukuun, 2019

Tiedote Monetra Oulun asiakkaille: Verokortti 2020 tulee OmaVeroon joulukuun puolivälissä

Saat vuoden 2020 verokortin sekä OmaVeroon, että postitse joulu-tammikuussa. Tämä verokortti tulee käyttöön 1.2.2020.

Kun olet saanut vuoden 2020 verokortin, voit hakea siihen muutosta. Hae tarvittaessa uusi verokortti  OmaVerossa 16.12.2019 alkaen.

Kun otat käyttöön Suomi.fi -viestit, saat tiedon heti, kun verokorttisi on OmaVerossa.

Verokortin toimittaminen

Sinun ei tarvitse toimittaa 1.2.2020 voimaan tulevaa verokorttia Monetra Oulun palkanlaskentaan, mikäli palvelussuhde on voimassa vuonna 2019. Työnantaja saa ennakonpidätystiedot Verohallinnolta sähköisesti.

Verokortti tulee toimittaa Monetra Oulun palkanlaskentaan, mikäli

  • Olet uusi työntekijä ja olet aloittanut työskentelyn 1.1.2020 tai sen jälkeen
  • Olet hakenut muutosverokortin

Toimita verokortti tai tilaamasi muutosverokortti Monetra Oulun palkanlaskentaan OmaVero -palvelusta (tietoturvallisin vaihtoehto) tai palkanlaskennan ryhmäsähköpostilaatikkoon (suositus: käytä suojattua sähköpostia).

Monetra Oulun yhteystiedot löydät täältä.

Verokortissa on nyt vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille

Verokortissa ei enää ole palkkakauden tulorajoja vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Seuraa palkkojen kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, kun sinulla on useita työnantajia. Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Miten voi korottaa veroprosenttia?

Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.

Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa

Korottaminen saattaa olla tarpeen, jos veroprosentin laskemisessa on käytetty sellaisia vähennyksiä, joita sinulla ei ole enää vuonna 2020 (esimerkiksi tulonhankkimiskuluja tai korkoja).

Veroprosentin korotusta ei tarvitse pyytää Verohallinnolta, jos vuositulorajasi ei ylity. Voit itse ilmoittaa Monetra Oulun palkanlaskennan ryhmäsähköpostilaatikkoon verokorttiin merkittyä suuremman ennakonpidätysprosentin.