Slide
13 joulukuun, 2019

Tempo tahdittaa Tulkkipalvelun prosessit

Monetra Tulkkipalveluun on tulossa uusi toiminnanohjausjärjestelmä nimeltään Tempo, jolla hallinnoidaan pääasiassa tulkkaus- ja käännöstilauksia. Tempo-järjestelmä nykyaikaistaa ja nopeuttaa tulkkaus- sekä käännösprosessia varauksesta laskutukseen ja palkkiomaksuun.

Tempo on tietoturvallinen järjestelmä, joten tilaaja-asiakkaat voivat kirjautua järjestelmään ja tehdä siellä tilaukset. ”Tulkkaus- ja käännöstoimeksiannot pystytään antamaan tulkeille ja kääntäjille järjestelmän kautta tietoturvallisesti, ja myös käännösten palautus tapahtuu tietoturvallisesti, joten sähköpostia ei tarvitse enää käyttää näihin asioihin. Koko tulkkaus- ja käännösprosessi myös automatisoituu huomattavasti”, kertoo tulkkipalvelun johtaja Titta Heikkinen. Tilaaja-asiakkaalle järjestelmä on helppokäyttöinen ja hän pystyy myös rajoitetusti hallinnoimaan tilauksiaan Tempossa.

Tulkkaustyösuoritteen tulkki käy raportoimassa Tempoon. Tämän jälkeen raportoitu työsuorite tarkistetaan, siirretään tulkille maksuun ja laskutetaan asiakkaalta. Titta Heikkisen mukaan tavoitteena on paperiton prosessi sekä tehokkaampi työtapa niin Oulun kuin Jyväskylän tulkkipalveluissa.

Tempo-ohjelman ensimmäiset palaverit olivat kesällä 2018 ja Tempo-ohjelman käyttöönotto on suunniteltu olevan helmi-maaliskuussa 2020. Ohjelman nimi Tempo saatiin tulkkipalvelussa järjestetyllä nimikilpailun tuloksena.