Slide

Ajankohtaista

16 toukokuun, 2022

”Tee tästä sitten valtakunnallinen!” Kymmenessä vuodessa Monetra kasvoi kymmenkertaiseksi

Monetra on laajentunut kymmenessä vuodessa oululaislähtöisestä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta valtakunnalliseksi, monipuolisesti tukipalveluita tarjoavaksi viiden yhtiön konserniksi. Kasvu on ollut huimaa: liikevaihto, henkilöstömäärä sekä talous- ja henkilöstöhallinnon asiakkuusmäärä ovat kymmenkertaistuneet. 

Suuren kuntaliitoksen valmistelun aikaan Oulun kaupungissa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä pohdiskeltiin talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden keskittämistä omaksi in-house-yhtiökseen. ”Tästä Monetran taival alkoi vuonna 2012”, kertoo Monetra Oy:n toimitusjohtaja Päivi Pitkänen. ”Työntekijöitä saimme näistä kahdesta perustajaorganisaatiosta yhteensä sata, ja toimistotilat meille löytyivät Oulun Etu-Lyötystä Arkistokadulta, jossa vietimme ensimmäiset kuukaudet tiiviissä neliöissä kuin sillit suolassa”, Päivi kertoo. Yhteinen aika hitsasi työntekijät yhteen.

Syksyllä alakerran remontti valmistui ja tuoreet monetralaiset saivat lisää tilaa. Pian Monetra sai myös ensimmäisen uuden asiakkaan, Limingan kunnan, ja tämän jälkeen asiakkaiksi tulivat Lumijoen ja Hailuodon kunnat sekä muita ympäristökuntia. ”Loimme nopeasti asiakkuudenhoidon mallin laadunseurannan työkaluineen, säännöllisine asiakaspalavereineen sekä -klubeineen, sillä asiakkaalla on työssämme erittäin tärkeä rooli”, painottaa Päivi.

Korkeilla tavoitteilla on tapana toteutua

Päivi ei ole arkaillut ottaa isojakaan haasteita vastaan, ja rima laitettiin korkealle myös Monetran aloittaessa. ”Työhaastattelussa minulle heitettiin ikään kuin haasteena, että tee tästä sitten valtakunnallinen! Tässä olemme nyt – Monetra on kymmenessä vuodessa kasvanut kymmenkertaisesti useilla mittareilla”, Päivi toteaa. Kiivas kasvu on tuonut Päivin mukaan myös ajoittaisia kasvukipuja. ”Olemme olleet jatkuvassa muutoksessa useasta eri syystä: toimialan ja liiketoimintaympäristön muutokset, kuten digitalisaatio, robotiikka, monipaikkainen tietotyö; maakuntauudistus ja hyvinvointialueet; kuntien taloustilanteet ja tehokkuustavoitteet, työvoimasta kilpailu sekä nyt nousussa olevat teemat eettisyys ja vastuullisuus ovat vaikuttaneet ja vaikuttavat myös jatkossa suuresti”.

Viime vuosien aikana muutos kohdistui työskentelytapoihin: ”Pandemia opetti meidät työskentelemään etänä ja erillään toisistamme”. Monetra on kuitenkin vasta taipaleensa alussa ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät – etenee ja kehittyy vastakin ripeää vauhtia.

 

Kasvun vuodet lukujen valossa

  2012 2022
liikevaihto 7,5 miljoonaa euroa 77,6 miljoonaa euroa
henkilöstömäärä 100 1200
talous- ja henkilöstöhallinnon asiakkuudet 2 208

 

Monetra viettää 10-vuotisjuhlaviikkoaan viikolla 20. Viikon ajan kerromme Monetran vuosista lyhyissä katsauksissa.