Slide

Ajankohtaista

17 helmikuun, 2020

Sosterin talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut Monetra Pohjois-Savo Oy:lle

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Sosterissa käynnistettiin tukipalvelujen tuottamista koskeva selvitys laitoshuollon, ravintohuollon, apteekin, tietohallinnon, teknisen huollon sekä talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden osalta. ”Tavoitteena oli tuottaa Sosterin tarvitsemat tukipalvelut nykyistä kustannustehokkaammin tilanteessa, jossa kuntien taloutta koskevat näkymät ovat haasteelliset”, toteaa Sosterin johtaja Panu Peitsaro.

Kuntayhtymähallitus päätti loppuvuodesta Monetra Pohjois-Savo Oy:n osakkeiden merkinnästä, mikä mahdollisti talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden hankkimisen Monetra Pohjois-Savo Oy:ltä, joka on kuntien ja kuntayhtymien omistama in house -yhtiö ja osa Monetra-konsernia. Konsernissa työskentelee yli 800 talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaista, joista Pohjois-Savossa on 100. Yhtiön suurimpia omistajia ovat Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Yhtiön on vahvassa kasvussa ja sen liikevaihto oli viime tilikaudella 7,4 milj. euroa.

Monetra käynnistää Sosterin palvelutuotannon maaliskuun alussa, jolloin 12 työntekijää siirtyy liikkeenluovutuksella Sosterilta Monetralle. Palvelutuotanto hoidetaan jatkossa Sosterin tiloissa Savonlinnassa.

Yhteistyön käynnistämistä on suunniteltu hyvässä yhteistyössä syksystä saakka. Kumppanuuteen perustuvassa yhteistyössä palveluita ja toimintatapoja kehitetään jatkossakin yhdessä hyödyntäen Monetran asiantuntemusta talous- ja henkilöstöhallinnon palveluista.

”Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden automatisaatio etenee vauhdikkaasti lähivuosina. Palveluiden digitalisointi tehostaa toimintaa ja laskee kustannuksia, mutta edellyttää myös merkittäviä investointeja henkilöstön osaamiseen ja järjestelmiin lähitulevaisuudessa. Tässä kehityksessä Monetra voi auttaa asiakasta”, toteaa Monetra Pohjos-Savo Oy:n toimitusjohtaja Satu Keskitalo-Makkonen.