Slide

Kunnanjohtajat Harri Nissinen sekä Tuomo Kärnä

"Monetra erottautui asiantuntemuksellaan"

Caset Joutsa ja Luhanka

Joutsan ja Luhangan kunnat ovat molemmat hankkineet tiettyjä taloushallinnon palveluita Monetralta. Joutsan osalta Monetra vastaa kirjanpidosta ja Luhangan osalta kirjanpidon lisäksi myös palkkahallinnosta. Yhteistyö Monetran kanssa on tuonut mukanaan leveämmät hartiat arjen talouden hallintaan. 

– Joutsa on vajaan 5 000 asukkaan kunta Nelostien varrella huippupaikalla. Pärjäämme todella hyvin ja uskomme kovasti tulevaisuuteen, kertoo Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen.

– Luhangan kunta on Manner-Suomen pienin kunta. Asukaslukumme on 690 ja meillä on Keski-Suomen alhaisin tuloveroprosentti. Pärjäämme niiltä osin oikein hyvin. Kun toimimme hyvien kumppaneiden kanssa, niin pärjäämme vielä itsenäisenä. Tämä koskee myös Monetran kanssa tehtävää yhteistyötä, toteaa Luhangan kunnanjohtaja Tuomo Kärnä.

Lisää tukea ja resursseja

Joutsan kunta on hankkinut kaikki kirjanpitopalvelunsa Monetralta. Luhangan kunta puolestaan päätti hankkia Monetralta kaikki kirjanpidon ja palkkahallinnon palvelut tämän vuoden alusta.

– Tarve palveluiden ulkoistukselle syntyi, kun yksittäisille ihmisille kohdistui liian iso paine tietyistä prosesseista, eikä meillä ollut minkäänlaista vararesurssia. Nyt järjestelmien hallinta saatiin sellaisiin käsiin, jotka sen paremmin osaavat, Kärnä sanoo.

– Joutsassa Monetran kanssa tehtävä yhteistyö toi meille varahenkilöjärjestelmän. Organisaatiomme on niin ohut ja jokaisessa tehtävässä vain yksi ihminen. Nyt taustalla on useampi ihminen, Nissinen kiittelee.

Talo täynnä talouden ammattilaisia

Kärnä on erityisen iloinen siitä, miten ongelmitta ja hienosti muutosprosessi Monetran palveluiden piiriin sujui. Henkilöstö oli hyvin mukana siirtyessään kunnan palveluksesta Monetran palkkalistoille.

– Meidän osaltamme järjestelmät ja järjestelmien hallinta siirtyivät molemmat Monetran alle. Se helpottaa kyllä arkeamme kovasti, Kärnä iloitsee.

– Monetra erottautui asiantuntemuksellaan. Heidän talonsa on täynnä talouden ammattilaisia. Heillä on myös kova pyrkimys kehittää omaa toimintaansa ja mennä myös sillä saralla eteenpäin, Kärnä kuvailee.

Yhteistyö tuo useita etuja

Arjen yleisen taloushallinnon helpottumisen lisäksi yhteistyö Monetran kanssa on tuonut myös muita hyötyjä.

– Selkeä konkreettinen hyöty meille on ollut se, että emme ole enää niin haavoittuva organisaatio, Nissinen painottaa.

– Meidän taloushallintomme raportoinnin laatu myös parani, kun pääsimme yhteistyöhön Monetran kanssa, Kärnä toteaa.

Tule meille asiakkaaksi