Slide

Case Paltamo

Paltamon upouuden hirsisen kunnantalon ohitse kulkee vanha uittojoki – samassa kohdassa joentörmää on ollut vanhastaan uittopaikka ja tervahovi. Kehityksen virta toi Paltamon Monetran asiakkaaksi vuonna 2020.

Älytalon sisustus on minimaalista, sillä kaikki on sähköistä – myös kunnan strategiaan on kirjattu vahvasti digitalisaatio. Kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi katselee Kiehimänjoelle työhuoneestaan. Hän luonnehtii, että ketterä Paltamo on useissa hankkeissa pilottiasiakas. Paltamon kunta on sopivan kokoinen, mutta jos jotain pitää esimerkiksi korjata tai tehdä toisin, se on mahdollista myös manuaalisesti.

”Meillä ei ole varaa jäädä jälkeen kehityksessä – digitalisaatio on kirjattu strategiaammekin. Huolehdimme, että niin välineet kuin henkilöstömmekin on kyydissä kehityksessä. Myös tekoäly kehittyy jatkuvasti ja toivottavasti saamme siitä hyvät elementit käyttöömme”, Pasi Ahoniemi kertoo.

Kunnassa omistaudutaan ydintekemiselle eli hyvinvoinnin ja elinvoiman kehittämiseen. Monia asioita tehdään alueellisesti yhteistyössä Kainuun sekä esimerkiksi Tervantien alueen kuntien kanssa. Talous- ja henkilöstöhallinto on ulkoistettu Monetra Oululle. ”Kampaamme tiheästi sitä, mitä asioita kunnan kannattaa pitää omana tuotantonaan ja missä kohtaa kannattaa ulkoistaa. Monetra tuottaa meille ison osan palveluista. Yhteydenpito on aina onnistunut ja olemme saaneet mm. räätälöityjä ratkaisuja, kuten talouspäällikön palvelut, silloin kun olemme tarvinneet. Monetran kyky reagoida poikkeaviin tilanteisiin on erittäin hyvä ja yhteistyössä kehitämme asioita edelleen”, Ahoniemi kiittelee.

Tule meille asiakkaaksi