Slide

Rauno Luttinen, NordLabin toimitusjohtaja

”Meillä Monetra on ratkaissut sihteeriongelman, sillä olemme saaneet Monetrasta klinikkasihteerin koko täksi vuodeksi. Kaikkiaan tämä on jo kolmas jakso meneillään hänen kanssaan.”

Case Nordlab

“Monetra helpottaa työtämme, sillä voimme ostaa henkilöstö- ja talouspuolen palvelut. Tällöin omia henkilöitä vaaditaan näissä prosesseissa huomattavasti vähemmän.”

Rauno Luttinen,
Toimitusjohtaja
NordLab


 

Helpompaa arkea

NordLabin toimitusjohtaja Rauno Luttinen on tyytyväinen: ”Meillä Monetra on ratkaissut sihteeriongelman, sillä olemme saaneet Monetrasta klinikkasihteerin koko täksi vuodeksi.” Sihteerin kanssa asioiminen on vaivatonta, kun kyseessä on tuttu ammattilainen: ”Kaikkiaan tämä on jo kolmas jakso meneillään hänen kanssaan.”

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) aloitti toimintansa 1.1.2013. NordLabin omistavat Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja sen aluelaboratoriot sijaitseva Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Pohjois-Pohjanmaan kunnat ja NordLab ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään. Yhteiskuntavastuullisesti toimiminen ja jatkuva laadunseuranta varmistavat asiakastyytyväisyyttä laboratoriopalveluiden tuottamisessa.

”Toiminnan alkuvaiheessa teimme noin 8 miljoonaa laboratoriotutkimusta vuodessa, nyt vielä uusien asiakkuuksien myötä määrä on tasaisesti kasvanut”, Luttinen laskee. Kun henkilöstö- ja talouspuolen palvelut on ulkoistettu Monetraan, jää 600 ammattilaisen ajasta suurempi osuus varsinaiseen työn tekemiseen. ”Monetra helpottaa omaa työtäni, sillä voimme ostaa henkilöstö- ja talouspuolen palvelut. Tällöin omia henkilöitä vaaditaan näissä prosesseissa huomattavasti vähemmän.”

Laajoja mahdollisuuksia

Luttinen kertoo, että Monetran asiakkaana NordLab on saanut käyttöönsä uusia järjestelmävaihtoehtoja, kuten P2P-hankinnasta maksuun –järjestelmän. Järjestelmätukea ja koulutusta Monetra on tarjonnut riittävästi, vakuuttaa Luttinen. Aina uusiin järjestelmiin ei kuitenkaan ole välttämätöntä siirtyä: ”Palkkajärjestelmämme Priman saimme omistajamme kautta, mutta tässäkin Monetra tuki meitä, eikä pakottanut vaihtamaan tietojärjestelmää toiseen.”

Monetran palvelut ovat NordLabilla laajasti käytössä: ”Henkilöstö- ja talouspuolen palveluiden lisäksi käytämme tulkkipalveluiden käännöspalveluita jatkuvasti.” Arkistoinnin osalta NordLab ja Monetra tutkivat parhaillaan eri vaihtoehtoja yhdessä ja selvitystyö jatkuu parhaan mahdollisen ratkaisun löytämiseksi.

Tavoitteena tehostuminen

Kustannuspaineet laboratoriopalveluiden tuottamiselle ovat kovat – ja yhä kiristyvät. Monetra pystyy tarjoamaan asiakkailleen jopa 20–30 % säästöjä palveluidensa ja tekemisen keskittämisen kautta. Myös NordLabin toimitusjohtaja näkee tämän oikeana suuntana: ”Oikealla tiellä ollaan ja kehitämme tehokkuutta edelleen yhdessä. Se vaatii tietenkin molempia osapuolia!”