Slide

Jukka Kariniemi, Talouspäällikkö, Jykia Oy

”Yritysmaailma toimii yritysmaailman ehdoilla – niin on toimittu ja niin pitää toimia jatkossakin!”

Case Jykia Oy

“Perinteinen kuva hitaasta ja jähmeästä kaupungin virastosta on vaihtunut nopeaan ja tehokkaaseen palveluorganisaatioon.”

Jukka Kariniemi,
Talousjohtaja
Jykia Oy


Jykia on Jyväskylän kaupungin, Laukaan ja Muuramen kuntien omistama kiinteistökehitysyhtiö. 1983 perustetusta osakeyhtiöstä on tullut 50 000 m²:n toimitilakapasiteetillaan merkittävä kiinteistöalan toimija ja vuokranantaja Jyväskylän alueella. Jykian tavoitteena on luoda kasvuedellytyksiä yrityksille tarjoamalla tarkoituksenmukaisia toimitiloja. Näin alueelle saadaan houkuteltua uusia yrityksiä ja sitä kautta myös työpaikkoja.

Paras voitti

Kariniemi on ollut talossa kohta kymmenen vuotta ja tuli sinne teollisuuden palveluksesta. Vuodet teollisuudessa ovat luoneet vahvan osaamisen liiketoiminnan lainalaisuuksista. Kun taloushallinnan palveluita kilpailutettiin, oli selvää, että kaikki toimijat olivat samalla viivalla. Voiton vei Jyväskylän kaupungin Talouskeskus, jonka palvelutarjooma ja hinta olivat parhaat verrattuna muihin toimijoihin. ”Se, että kaupungin liikelaitos voitti kilpailun, oli pienoinen yllätys, mutta näin jälkikäteen, heidän toimintaansa tutustuttuani, ei niinkään enää”, kertoo Kariniemi ja jatkaa: ”Palvelu on ollut osaavaa alusta alkaen, ja siellä on hyvin ymmärretty osakeyhtiöiden mentaliteettia, joka on eri kuin julkispuolella. Perinteinen kuva hitaasta ja jähmeästä kaupungin virastosta on vaihtunut nopeaan ja tehokkaaseen palveluorganisaatioon.”

Tätä samaa palvelua osakkaat saavat myös tulevaisuudessa, kun Talouskeskus muuttuu Monetraksi. Uudessa Monetra Keski-Suomessa jatkavat tutut ammattilaiset – ainoat muutokset ovat nimi ja laajempi osaajaverkosto taustatukena.

Yhteiset resurssit tuovat säästöjä

”Oli fiksu liike lähteä mukaan Monetraan, ja näin yhdistää resursseja ja osaamista – tämä tuo taloudellisia säästöjä, mikä taas vahvistaa kokonaisuutta”, Kariniemi vakuuttaa. Sisäinen raportointi konsernissa yhteisten ja tuttujen rajapintojen vuoksi on jouhevaa, ja mahdolliset muutokset siirtyvät helposti läpi konsernin.

Kiinteistöliiketoiminnan tarpeet eroavat peruskirjanpidosta, joten järjestelmien kehittäminen tuo lisää apuvälineitä päivittäiseen työhön. ”Tarve – ratkaisu – toteutus – emme halua ostaa järjestelmiä vaan palvelun, joka hoitaa kaiken”, kiteyttää Kariniemi. Myös kirjanpitolainsäädännön muutokset ja uudistukset vaativat seuraamista ja osaamista, jota ei aina ole pienessä organisaatiossa mahdollista pitää yllä – tähänkin isompi Monetra tuo apua.

Uusia toimitiloja

Monetra Keski-Suomelle on suunniteltu uudet toimitilat Jyväskylään historialliseen tehdasmiljööseen Kankaan Arkkiin. Tilat on suunniteltu yhteistyössä Jykian kanssa ja Monetra muuttaa niihin vuonna 2020.

Tule meille asiakkaaksi