Slide

Kaarina Halonen, palvelussuhdepäällikkö, PSSHP

"Palkkahallinnon ulkoistus keventää hallinnon rakennetta."

Case PSSHP

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on ulkoistanut palkkahallintonsa täysin Monetralle. Ulkoistaminen keventää hallinnon rakennetta ja antaa asiantuntijoille mahdollisuuden keskittyä omiin ydintehtäviinsä. Yhdessä etsitään myös jatkuvasti uusia tapoja kehittää ja tehostaa toimintaa.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvat KYS ja Kysteri. KYS on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta ja Kysteri tuottaa puolestaan Pohjois-Savon alueen kunnille perusterveydenhuoltoa.

– Koko sairaanhoitopiirillä on yhteensä noin 5 000 työntekijää. Heistä noin 500 on perusterveydenhuollon eli Kysterin puolella, kertoo Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin palvelussuhdepäällikkö Kaarina Halonen.

Hyvä tapa ulkoistaa

Monetran ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin yhteistyö alkoi vuoden 2019 alussa.

– Se, että ostamme palkanlaskentapalvelut ulkoa, keventää hallintomme rakennetta. Sairaanhoitopiirin hallinnossa pystytään keskittymään ydin- ja asiantuntijatehtäviin, Halonen toteaa.

Toimintamalleja kehitetään jatkuvasti yhdessä

Halonen on erityisen iloinen siitä, että koko yhteistyön ajan Monetra on kehittänyt palveluitaan.

– Heillä on sellainen jatkuvan parantamisen malli. Uusia oivalluksia ja esityksiä siitä, että voitaisiinko asiat tehdä jollakin toisella tavalla, tulee jatkuvasti. Se on tärkeää, että ei jäädä siihen, mistä lähdettiin liikkeelle, vaan mietitään koko ajan niitä tapoja toimia, Halonen painottaa.

– Kokonaisuutena olen tähän tyytyväinen ja näen, että se projekti onnistui, kun siirsimme tietyt palvelut taloushallinnosta ja palkanlaskennasta Monetralle. Kannatti kyllä lähteä tekemään, Halonen summaa.