Slide

Ajankohtaista

18 syyskuun, 2018

Pohjois-Pohjanmaan talous- ja henkilöstöhallinnon projekteissa otettu aikalisä maakuntauudistuksen aikataulun siirryttyä vuodella

Maakuntauudistuksen aikataulun siirryttyä vuodella on Pohjois-Pohjanmaan talous- ja henkilöstöhallinnon projekteissa otettu aikalisä. POP-maakunnan henkilöstöhallinnon toimintatavan suunnittelu jatkuu kuitenkin aktiivisesti, vaikka PPSHP:n Personec–projekti on nyt keskeytettynä 30.11.2018 saakka ja väliaikaishallinnon tahe-järjestelmän aikataulua on lykätty vastaavasti. Toimintatavan suunnitteluun pyritään saamaan mukaan myös muiden organisaatioiden, kuten pelastuslaitoksen edustaja. Lisäksi eri henkilöstöhallinnon järjestelmien vertailua syvennetään.

Työ alla on tulevan maakunnan laskentatunnisterakenteen suunnittelu siltä osin, että se palvelisi kaikkia tehtäviä ja toimintoja, jotka maakuntiin siirtyvät. Laskentatunnisteet ja tilikartta ovat ensimmäisiä ohjaustietoja, joita tarvitaan maakunnan tietojärjestelmien rakentamisessa. Suunnittelussa pyritään ottamaan huomioon muut tietojohtamisen tarpeet, kuten valtion suunnalta määritellyt raportointivelvollisuudet.

Maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien rahoitus on osaltaan askarruttanut valmistelijoita. Miten Valtiovarainministeriön 1.6.2018 päätös maakuntauudistuksen rahoituksesta tulee tulkita; kuka maksaa tahe-palveluiden rakentamisesta syntyvät kustannukset ja millä aikataululla.

Lisätiedot:
Päivi Vauhkonen
Projektipäällikkö
p. 044 703 1281
paivi.vauhkonen@monetra.fi