Slide

Usein kysytyt kysymykset – Pohde

Tältä sivulta löydät vastauksia Monetralta usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle tuotettavia palveluita. Kaikkiin kysymyksiin meillä ei vielä ole vastauksia, mutta täydennämme sivustoa aktiivisesti sitä mukaa kun käytännöt selviävät!

Tutustu Monetran koulutusmateriaaleihin ja osallistu erilaisiin tarjolla oleviin tukiklinikoihin täältä.

Pohde on koonnut tietoa ja materiaalia Ilona-intranetiin, joka kannattaa ottaa viimeistään nyt aktiiviseen seurantaan. Ilonasta löydät Pohteen sisäiset ohjeet toimintaan myös silloin, kun kyse on esim. työsuhteeseen, palkanmaksuun tai erilaisiin taloushallinnon asioihin liittyvistä ongelmista. 

Ohjeita

Mitkä ovat Pohteen palkanmaksupäivät?

Vakituisen henkilöstön palkanmaksupäivä on kuukauden 15. päivä tai tätä edeltävä arkipäivä. Määräaikaisen henkilöstön palkanmaksupäivä on kuukauden viimeinen päivä tai tätä edeltävä arkipäivä.

Lyhytaikaisille (alle 13 vrk) sijaisille palkanmaksupäivät ovat kuukauden 15. tai tätä edeltävä arkipäivä ja kuukauden viimeinen päivä tai tätä edeltävä arkipäivä.

Luottamustoimen kokouspalkkiot maksetaan kuukauden viimeinen päivä ja luottamushenkilöiden kuukausipalkkiot 15. päivä.

Mistä saan palkkalaskelmani?

Pohteen palkkalaskelmat toimitetaan sähköisessä muodossa kaikille palkansaajille, työnantajan linjauksen mukaisesti. Löydät palkkalaskelman omasta verkkopankistasi, sen toimittaja on CGI. Palkkalaskelma näkyy noin 2–3 päivää ennen palkanmaksupäivää verkkopankissasi.

Sähköisen palkkalaskelman etuna on, että omiin palkkatietoihinsa pääsee koska tahansa ja miltä koneelta tahansa, kunhan verkkopankkitunnukset ovat mukana. Sähköisen palkkalaskelman voi tulostaa esimerkiksi veroehdotuksen tarkistamista varten tai palkkatodistukseksi.

Palkkalaskelmani on muuttunut, miten luen uutta palkkalaskelmaani?

Palkkalaskelman ulkonäkö voi tosiaan poiketa aiemmasta palkkalaskelmastasi. Katso ohje palkkalaskelman lukemiseen tästä: Palkkalaskelman lukuohje

Katso lisäksi riviselitteiden lukuohje tästä: Palkkalaskelman riviselitteet

Mikäli palkkalaskelma näyttää monimutkaiselta, myös tästä ohjeesta voi olla apua: Palkkalaskelman tarkempi lukuohje

Lääkärien takautuvan palkan palkkalaskelman lukuohje löytyy tästä: Lääkärin takautuvan palkan palkkalaskelma

Mistä näen kuinka paljon saan palkkaa?

Voit tarkistaa palkkasi verkkopankistasi löytyvästä sähköisestä palkkalaskelmasta. Palkkalaskelma näkyy noin 2–3 päivää ennen palkanmaksupäivää verkkopankissasi.

Voit tarkastaa palkanmaksuun liittyvät tietosi myös Pohteen Hessu-HR-järjestelmästä. Ohjeen löydät Pohteen Ilona-intrasta.

Palkkani on maksettu virheellisesti, miten toimin?

Ole ensisijaisesti yhteydessä esihenkilöösi. Monetra saa tiedon palkanlaskennan perusteista yksiköstä, jossa työskentelet, ja palkka maksetaan meille toimitettujen tietojen perusteella.

Katso myös tämä ohje: Ohje Pohteen työntekijöille palkanmaksuun liittyen

Mikäli olet pelastuslaitoksen työntekijä, saat lisätietoa tästä ohjeesta: Ohje Pohteen pelastuslaitoksen työntekijöille palkanmaksuun liittyen

Mikäli liikkeenluovutuksessa siirtyneet kuukausipalkan osat on väärin, ole yhteydessä Monetran asiakaspalveluportaalin kautta Virheellisen palkan ilmoittaminen-lomakkeella. Kirjaudu portaaliin pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Vastaa kysymyksiin mahdollisimman tarkasti, jotta tietojen tarkistaminen onnistuu mahdollisimman jouhevasti. Otamme ilmoitukset virheellisistä palkoista vastaan ainoastaan lomakkeen kautta, jotta voimme tunnistaa ilmoituksen tekijän varmuudella, joten vältäthän siksi yhteydenottoja puhelimitse tässä asiassa.

Monetran palveluportaali löytyy osoitteesta https://asiakaspalvelu.monetra.fi/login

Saat lomakkeen vastaanottamisesta kuittauksen ilmoittamaasi sähköpostiin. Saat ilmoituksen myös siitä, kun palvelupyyntösi on hoidettu.

En ole saanut palkkaa, miksi?

Palkkapäiväsi on voinut muuttua. Pohteella vakituisen henkilökunnan palkka maksetaan kuukauden 15. pvä ja määräaikaisten työntekijöiden palkka maksetaan kuukauden viimeinen päivä.

Mikäli palkkasi ei ole tullut palkkapäivänä, ole yhteydessä esihenkilöösi. Monetra saa tiedon palkanmaksun perusteista yksiköistä, joten selvitykset työaikakorvauksista ja palkasta tehdään aina esihenkilöiden tai HR:n kanssa.

Mikäli palvelussuhdettasi ei ole siirretty Pohteelle, menee selvitykseen enemmän aikaa, mutta pyrimme tekemään selvityksen mahdollisimman pian.

Miten voin tilata palkkatodistuksen?

Voit tulostaa sähköisen palkkalaskelman verkkopankistasi palkkatodistukseksi.

Mihin ja missä tapauksissa toimitan verokortin Monetralle?

Tammikuusta alkaen on tavoitteena, että Monetra saa aina ajankohtaiset verotiedot suoraan Verottajalta, jolloin muutosverokortteja ei sen jälkeen tarvitse enää toimittaa Monetralle.

Siihen asti verokortit toimitetaan asiakaspalveluportaalin kautta, ja kohdeorganisaatioksi tulee muistaa lisätä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue. Toimita uusi verokortti myös silloin, jos haluat korotuksen veroprosenttiisi.

Portaali löytyy osoitteesta https://asiakaspalvelu.monetra.fi/login

Mistä löydän ohjeet Nepton-työajanhallintajärjestelmän käyttämiseen?

Löydät ohjeet Neptonin käyttämiseen Pohteen Ilonasta Meillä töissä -osiosta -> Henkilöstöpalvelut -> Nepton.

Monetran nettisivuilta löydät ohjeita täältä: Koulutukset ja järjestelmäohjeet Pohteelle – Monetra Konserni

Minne ilmoitan muuttuneista henkilötiedoistani?

Voit ilmoittaa muuttuneista henkilötiedoistasi Pohteen HR-työpöytä Hessun lomakkeella Omien tietojen tarkastus ja muutos, josta ne siirtyvät automaattisesti myös palkanlaskentaan.

Mikäli et voi käyttää Hessua ilmoita muuttuneet tiedot Monetran asiakaspalveluportaalin kautta. Henkilötietojen muutosilmoituksella voit toimittaa myös ay-perinnän valtakirjan. Portaali löytyy osoitteesta https://asiakaspalvelu.monetra.fi/login.

Olen esihenkilö, mutta Hessussa ei näy alaisia tai osa alaisista puuttuu. Mitä teen?

Ota yhteyttä Pohteen HR:ään, jossa esihenkilö-alaistietoja hallinnoidaan. Sähköpostiosoite Pohteen HR:ään on alueellinenhr@pohde.fi.

Mistä saan palvelusuhdetodistuksen organisaatiolta, josta siirryin Pohteelle?

Ole yhteydessä organisaatioon, josta siirryit.

Milloin lopputili maksetaan?

Lopputili laitetaan Monetralla maksuun esihenkilön pyynnöstä noin kuukauden sisällä palvelussuhteen päättymisestä.

Milloin lomakorvaus maksetaan?

Lomakorvaus maksetaan lopputilin maksun yhteydessä.

Mihin osoitteeseen toimitetaan Pohteen laskut?

Pohteen laskutusosoitteet 1.1.2023 alkaen löytyvät täältä: https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/yhteystiedot/laskutustiedot/