Slide

Pirkanmaan hyvinvointialueen palkanmaksu

Pirkanmaan hyvinvointialue maksaa ensimmäisen palkan tammikuussa 2023. Vakituisille työntekijöille palkat maksetaan perjantaina 13.1.2023, määräaikaisille ja sijaisille tiistaina 31.1.2023.

Hyvinvointialuee ja Monetra ovat varautunut tammikuun palkanmaksuun etukäteen, ja korjaamme palkoissa mahdollisesti olevat virheet pikaisesti niiden ilmetessä yhdessä hyvinvointialueen, Monetran ja luovuttavien organisaatioiden kanssa.

Näin tammikuun palkanmaksu etenee:

1. Tarkista omat tietosi hyvinvointialueen HR-työpöydän henkilötiedoista tammikuun alusta alkaen, kun HR-työpöytä on käytössä. Henkilötietojen muutos -kohdasta pystyt itse tarkistamaan oman tilinumerosi ja tarvittaessa korjaamaan sen tallentamalla uuden tilinumeron. Jos et pääse HR-työpöydälle lainkaan tai et löydä tietojasi HR-työpöydältä, ole välittömästi yhteydessä omaan esihenkilöösi.

2. Tammikuun palkkakuittisi löydät verkkopankistasi noin 2–3 päivää ennen palkanmaksupäivää, toimittaja on CGI. Kun saat palkkakuitin verkkopankkiisi, tarkista, ovatko palkkasi ja palkan eri osat oikein. Jos et ole varma, mitä palkkakuitin eri osat tarkoittavat, löydät lisätietoja
ohjevideolta
• sekä kirjallisista ohjeista.

3. Jos huomaat palkassasi virheen tai et ole saanut palkkakuittia lainkaan, ole yhteydessä omaan esihenkilöösi.

4. Esihenkilö on yhteydessä oman palvelulinjansa tai tehtäväalueensa henkilöstösihteeriin tai henkilöstöpäällikköön. Henkilöstösihteerien ja henkilöstöpäälliköiden yhteystiedot kerrotaan ennen vuodenvaihdetta.

5. Henkilöstösihteeri tai henkilöstöpäällikkö on yhteydessä Monetraan, tarvittaessa myös palvelussuhdepalveluiden yksikkö auttaa asian selvittelyssä.

6. Hyvinvointialue ja Monetra selvittävät asian yhdessä luovuttavan organisaation kanssa.

7. Jos palkkatiedoissasi on ollut virhe, se korjataan. Jos virhe havaitaan ennen ensimmäistä palkanmaksupäivää, se korjataan hyvissä ajoin. Jos virhe havaitaan palkanmaksupäivänä tai sen jälkeen, puuttuva palkanosa maksetaan tilillesi mahdollisimman pian.

Verotus ja verokortit

Hyvinvointialue saa verottajalta vuoden 2022 verotietosi, joita käytetään verotuksessa vielä tammikuussa 2023. Hyvinvointialue saa verottajalta myös vuoden 2023 verotiedot, jotka astuvat voimaan 1.2.2023. Sinun ei siis tarvitse toimittaa verokorttia hyvinvointialueelle.

Jos sinulta meni joulukuussa veroa palkasta lisäprosentilla, sinun ei tarvitse toimittaa muutosverokortti tammikuulle, sillä tuloraja nollautuu vuoden vaihteessa.

Jos joudut hakemaan tammikuulle 2023 muutosverokortin, saat sen OmaVero-palvelun kautta. Toimita muutosverokortti Monetralle salattuna sähköpostiviestinä osoitteeseen palkansaajat.pirha@monetra.fi viimeistään 3.1., jos olet vakituinen työntekijä ja 20.1., jos olet määräaikainen työntekijä tai sijainen.