Vaihde arkisin klo 8-16: (08) 5586 7800

Palvelut

Eläkeasiat

Ajankohtaista eläkeasioista:

Pohditko eläkkeelle jäämistä lähikuukausina? Lue Kevan tiedote asiaan liittyen! Linkki tässä .

Keva palvelee puhelimitse  

Keva pidentää puhelinpalveluaikaansa 2.10.2017 alkaen. Puhelinpalvelu on auki maanantaista torstaihin klo 7.30 – 18.00 ja perjantaisin klo 7.30 – 16.00. Puhelinpalvelun pidentäminen 2,5 tunnilla ja perjantaisin puolella tunnilla on puoli vuotta kestävä kokeilu. Sen aikana Keva kerää asiakkaiden palautetta ja kokemuksia laajennetuista palveluajoista.

Kuntien, valtion, evankelisluterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden ja Kevan muiden henkilöasiakkaiden eläkeneuvonta ja kuntoutusasioiden palvelunumero on 020 614 2837.

Eläkehakemuksen voi täyttää sähköisesti Omat eläketietosi -verkkopalvelussa. Kevan henkilöasiakkaat voivat tarkistaa sähköisesti mm. kertyneen eläkkeensä ja eläkeikänsä heille parhaiten sopivaan aikaan.


Työnantajan sähköinen eläkehakemus on poistunut käytöstä

Työnantajan verkkopalvelun eläkehakemuksen sulkemisen jälkeen eläkettä haetaan Kevasta sähköisesti Omat eläketietosi -palvelun kautta. Omat eläketietosi -palvelussa asiakas hakee itse eläkettä. Asiakas kirjautuu palveluun käyttäen henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai poliisin myöntämää sirullista henkilökorttia.

Hanki eläkeverokortti ajoissa (Kevan tiedote 18.11.2015)

Vanhuuseläkkeelle lähtijän muistilista:

  • Tarkista eläkkeelle jääntipäivämäärä paperisesta työeläkeotteestasi tai Kevan sivuilta www.keva.fi kohdasta ”omat eläketietosi” palvelusta (vaatii sähköisen tunnistautumisen) tai soittamalla Kevan eläkeneuvontanumeroon 020 614 2837. Eläke alkaa aina eläkeiän täyttymistä seuraavan kuukauden alusta lukien.
  • Ilmoita esimiehellesi palvelussuhteen viimeinen päivä ja tee irtisanoutumisilmoitus hyvissä ajoin, viimeistään kuukautta aikaisemmin
  • Esimies kysyy palkanlaskijalta kertyneet/kertyvät vuosilomapäivät ja katsoo yhdessä työntekijän kanssa mahdollisen loma-ajankohdan ennen työsuhteen päättymistä
  • Eläkettä haetaan noin kaksi kuukautta ennen eläkkeen alkamista

Työntekijä hakee itse vanhuuseläkettä seuraavasti (valitse alla olevista vaihtoehdoista):

  • Paperinen lomake on sivulla www.keva.fi -> henkilöasiakkaan palvelut -> kaikki eläkevaihtoehdot (sivun alhaalla) -> vanhuuseläke -> näin haet vanhuuseläkettä -> vanhuuseläkkeen hakemuslomake (pdf)
  • Sähköisesti ”omat eläketietosi” palvelusta Kevan sivuilla
  • Sähköisesti Työeläke.fi -sivulla
  • Asioimalla Kelan toimipisteessä

Eläkepäätöksen saavuttua tilaa verotoimistosta uusi verokortti eläkettä varten. Tarvitset verokortin tilaamista varten tiedon myönnetystä eläkkeen määrästä (eläkepäätös) sekä tiedot viimeisimmästä tilinauhasta (lopputili maksettu).

Paperinen eläkehakemus postitetaan osoitteeseen KEVA, 00087 KEVA

 

Keva tiedottaa 10.5.2016

Eläkelaskureita on uudistettu Omat eläketietosi -palvelussa – nyt voi laskea vanhuuseläke- ja osa-aikaeläkearvioita tulevan 2017 eläkeuudistuksen mukaisilla tiedoilla. Eläkeuudistuksessa tulee myös voimaan uusi eläkevaihtoehto, osittainen varhennettu vanhuuseläke (OVE). Sen eläkearvioiden laskemiseen on käytössä kokonaan uusi laskuri.

Eläkeuudistuksen myötä osa-aikaeläke poistuu eläkelajina ensi vuoden vaiheessa ja siten myös laskuri poistuu. Työkyvyttömyyseläkelaskurissa lakiuudistuksen vaikutus näkyy vasta vuoden vaihteessa.

Omat eläketietosi -palvelu on käytössä julkisella alalla työskenteleville ja niille, jotka ovat jääneet eläkkeelle julkisen sektorin palveluksesta. Palvelussa voi eläkelaskureiden lisäksi mm. tarkastella työeläkeotetta, hakea eläkettä sekä tilata tekstiviesti-ilmoituksen saapuneista asiakirjoista.

Huom. Laskureita tai työeläkeotetta ei näytetä palvelussa, jos henkilöllä on jo eläkehakemus vireillä tai hän on jo saanut päätöksen vanhuuseläke-, työkyvyttömyyseläke- tai osatyökyvyttömyyseläkkeestä. Osa-aikaeläkelaskuri on käytössä 58 vuotta täyttäneille.


Keva palvelee nyt myös Facebookissa

Keva on avannut Keva Eläkeneuvoja -sivun Facebookissa, jossa eläkeneuvojat palvelevat asiakkaita arkisin klo 8–16.

Facebook-sivulla kunta-alalla, valtiolla, kirkossa tai Kelassa työskentelevät sekä jo eläkkeellä olevat asiakkaat voivat esittää kysymyksiä Eläkeneuvojalle ja keskustella ajankohtaisista eläkeasioista. Lisäksi sivulla julkaistaan eläkkeisiin liittyviä vinkkejä ja neuvoja. Sivun löydät osoitteesta facebook.com/kevaelakeneuvoja.

Huomiothan, että henkilötunnusta tai muita henkilökohtaisia tietoja ei tietoturvasyistä kannata Facebookiin laittaa. Keva Eläkeneuvojaa voi lähestyä myös yksityisviestillä, jolloin oma kysymys tai omat tiedot eivät tule muiden näkyviin. Facebookin lisäksi Keva palvelee asiakkaita edelleen Omat eläketietosi -palvelussa, puhelimitse sekä kasvotusten Unioninkadun asiakaspalvelupisteessä.

Kevan tiedote eläkelaskureista (02/2015)


Työkyvyttömyys-, osatyökyvyttömyys-, osa-aikaeläkkeitä sekä taloudellista tukea koskevat opastus- ja neuvontapalvelut:
valitse oikea vaihtoehto alla olevista logolinkeistä ja katso kohta palkka-asiat.

Löydä oma asiantuntijasi – valitse oma organisaatiosi

Kuntatoimijan ketterä luottokumppani Monetra tarjoaa täsmäratkaisuja kuntien tarpeisiin. Monetra Tulkkipalvelu toimii Oulussa ja Jyväskylässä.