Slide

Ajankohtaista

13 tammikuun, 2023

Palvelut hyvinvointialueille ovat käynnistyneet suhteellisen hyvin

Monetra on saanut olla mukana historiallisen suuressa muutoksessa hyvinvointialueiden käynnistyessä. Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden käyttöönottoprojektit ovat laajuudestaan huolimatta edenneet suunnitellusti ja kokonaistilanne on hyvä.

Hyvinvointialueiden ensimmäinen palkanmaksupäivä on ollut 13.1.2023, ja Monetran näkökulmasta se on onnistunut hyvin. Hyvinvointialueille siirtyneen henkilöstön työsuhde- ja palkkatiedot on koottu syksyn 2022 aikana useassa vaiheessa, ja tietojen muutoksia on kerätty ja viety järjestelmiin ihan viime hetkiin saakka. Kun tehdään näin suurta muutosta ja työhön liittyy kymmeniä toimijoita, tulee virheitäkin väistämättä. Monetralla on kuitenkin valmistauduttu tekemään tarvittavat korjaukset mahdollisimman nopealla aikataululla.

Myös taloushallinnon palvelut ovat käynnistyneet suunnitellusti. Ostolaskut kiertävät ja kirjanpitoaineistoa muodostuu, kuten asiaan kuuluu. Projektit päättyvät kevään aikana, ja sen jälkeen toimintamallien kehittämistä jatketaan yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. Me monetralaiset olemme ylpeitä, kun olemme osaltamme rakentamassa kaikkien meidän hyvinvointia.