Slide

Ajankohtaista

20 joulukuun, 2023

Palvelujohtajan tervehdys

Titta Heikkisen jäätyä eläkkeelle kesän korvalla Monetra tulkkipalvelua on luotsannut Elina Heiniemi. Vaikka tehtävä on hänelle uusi, talo on läpensä tuttu: Elina on vuosien varrella ehtinyt toimia niin ranskantulkkina, kehittämisasiantuntijana kuin kehittämispäällikkönäkin.

Monipuolisten kehittämistehtävien lisäksi Elina on nähty niin tulkkikoordinaattorin kuin laskuttajankin pallilla, eivätkä kollegat osaa nimetä yhtäkään tehtävää, jossa uusi palvelujohtaja ei olisi ainakin hetkellisesti toiminut. Voisi ajatella, että tältä pohjalta on uuden palvelujohtajan hyvä ponnistaa. Mutta miltä ensimmäiset kuukaudet tulkkipalvelun johdossa ovat tuntuneet? Millaisia terveisiä Elinalla on asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme?

”Tulkkipalvelun alkuvuotta leimasi hyvinvointialueuudistus ja uusiin asiakasorganisaatioihimme tutustuminen. Tärkein tavoitteemme asiakkaan rinnalla oli taata katkeamaton palvelutuotanto. Kunhan tulkkauspaikka oli selvillä, tulkit löysivät oikeisiin osoitteisiin. Asiakasorganisaatioiden rakenteita ja laskutuskuvioita on ehditty hioa myöhemmin matkan varrella.  Alkuvuodesta mukaamme liittyivät myös Lahden seudun ja Kotkan tulkkikeskukset, ja saimme jälleen vahvistusta tämän alan kovimpaan asiantuntijatiimiin.

Toinen merkittävä muutos, jonka syksy toi tullessaan, on Monetra Tulkkipalvelun tulkkaus- ja käännöspalvelujen uusi hankintakausi. Meillä on oma pieni ja tehokas tulkki- ja kääntäjätiimimme, mutta valtaosa palvelusta tuotetaan eri palveluntuottajista koostuvassa ekosysteemissä, jonka tuottajat on nyt kilpailutettu. Vuorovaikutuksessa asiakkaidemme kanssa olemme tunnustelleet, missä palvelun tuottamisen resurssit ovat riittäviä, ja mihin niitä on mahdollisesti ollut tarpeen lisätä.

Loppuvuosi toi mukanaan tiedon asiakkaidemme taloushaasteista. Tulevan vuoden tavoitteemme on toimia entistä kustannustehokkaammin asiakkaan kumppanina, opastaa tarkoituksenmukaisimpien palvelujen valinnassa ja auttaa vähentämään hukkaa. Yhteistyöllä voimme saavuttaa tilanteen edellyttämää säästöä.

Tässä ajassa haasteena kaikkiin sidosryhmiimme nähden on yhteyden säilyttäminen ja uusien yhteyksien löytäminen. Vanhat tutut rakenteet ovat korvaantuneet hyvinvointialueiden ja kuntien uusjaossa, ja etätyö on vähentänyt kontakteja niin omiin työkavereihin kuin asiakkaisiin. Tähänkin tavoittelemme muutoksia tulevana vuonna. Kiitokset kuluneesta vuodesta! Kuullaan, nähdään ja ollaan olemassa toisillemme. Rauhaisaa joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!”