Slide

Ajankohtaista

1 joulukuun, 2017

Oulussa juhlitaan satavuotiasta Suomea – taustavalmisteluissa mukana myös Monetra

Suomen satavuotisjuhlavuosi huipentuu Oulussa 2.12. suurjuhlaan, joka vietetään Ouluhallissa. Tapahtumaa kunnioittavat läsnäolollaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Suuren tapahtuman päävastuujärjestäjät ovat Oulussa olivat kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden tapahtumatiimi sekä Oulun Musiikkijuhlien tuotantotiimi. Juhlien järjestelyissä ovat olleet mukana myös muun muassa Monetran hankinta- sekä painatuspalvelut.

Pitkä lista laadukkaita hankintoja

Hankintapalvelut auttoi kilpailuttamisprosessissa ja teknisessä toteuttamisessa. Asiakas määritteli hankittavat kohteet ja palvelut. ”Hankinnoissa piti huomioida erityisesti tilaisuuden laatu, jotta saadaan juhlaan näyttäviä kalusteita ja toimivaa ääni- ja valotekniikkaa, koska kyseessä on juhlava erikoistilaisuus”, kertoo Monetran hankintapalveluiden palveluasiantuntija Suvi Mäkelä. Hankintalistalla olivat muun muassa: ääni- ja valotekniikkapalvelut, joihin kuuluivat esimerkiksi valot, videot, ripustus, äänitekniikka sekä henkilöstö hoitamaan laitteistoa tilaisuuden ajaksi. Toinen suuri kokonaisuus oli kalustevuokrauspalvelut, joka sisälsi muun muassa pöytiä, tuoleja, sohvia, mattoja, messuseinää, peilejä. Ulkotiloihin tarvittiin telttoja, pöytiä, mattoja, jätkänkynttilöitä, wc-teltat wc-koppeineen, valaistuksineen ja lämmityksineen. Valtioneuvostolle varattuihin tiloihin tilattiin muun muassa nojatuoleja, peilejä ja sohvapöytiä.

Painokoneet pyörimään

Myös Monetran painatuspalveluissa tehtiin uutterasti taustavalmisteluja. ”Olemme painaneet mm. kutsut, opasteet, kyltit, ohjelmalehtiset, paikkakortit, ja -rivinumerot, menut, henkilökuntapassit, julisteet, tuolien tarrat, orkesterin nuottivihkot sekä flyerit”, kertoo graafinen suunnittelija Aulikki Joutila. Graafisesta suunnittelusta vastasi AD Niina Teräslahti kaupungin viestinnästä. Monetrassa ollaan ylpeitä mukanaolosta suuren tapahtuman valmisteluissa.

Valtakunnallista Suomi 100 -juhlaa isännöivät pääministeri Juha Sipilä ja Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Tapahtuma lähetetään suorana Yleisradion TV1:ssa klo 19 alkaen lauantaina 2.12.

Teksti: Sanja Starck