Slide

Yritys

Kuntatoimijan luottokumppani

 Monetra on täsmäratkaisu kuntien tarpeisiin

Monetra on kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Monetra tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut, hallinto-, hankinta-, rekrytointi-, painatus-, tulkki-, sekä asiakirja- ja tietosuojapalvelut. Monetra-konsernilla on toimipisteitä Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Kainuussa sekä Lapissa.

Monetra-konserni on voittoa tavoittelematon in-house-organisaatio, jonka palveluvalikoimat ovat ratkaisu kuntien tukipalveluiden tuottamiseen.

Kun tarvitsette tehokkaan tavan huolehtia kunnan, kuntayhtymän, maakunnan tai osakeyhtiön henkilöstö- ja taloushallinnosta tai muista tukipalveluista, on palvelukeskus-kumppanuus hyvä vaihtoehto.

Monetran vuodet

Monetra Oulu Oy (silloinen Monetra Oy) aloitti toimintansa vuonna 2012, kun Oulun kaupunkiin yhdistyi neljä ympäristökuntaa. Samassa yhteydessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä päätettiin siirtää palkanlaskenta ja taloushallinto Oulun kanssa saman katon alle. Oulun kaupungin palveluksesta siirtyi 80 talous- ja henkilöstöhallinnon työntekijää ja PPSHP:n palveluksesta noin 20 työntekijää silloisen Monetran palvelukseen. Tällä hetkellä Monetra Oulu Oy:ssa työskentelee jo noin 470 henkilöä.

Monetran palveluvalikoima laajeni tulkkipalveluihin alkuvuodesta 2015, kun Monetra Oulu Oy:öön liittyi Oulun kaupungille aiemmin kuulunut Pohjois-Suomen tulkkipalvelu, joka tuottaa tulkkaus- ja käännöspalveluita viranomaisille ja kunta-asiakkaille. Monetra Tulkkipalvelu Oulun vireä yksikkö koostuu vakituisista työntekijöistä ja yli 100 freelancer-työntekijästä. Kielivalikoimassa on yli 50 eri kieltä, uusimpana viittomakieli.

Helmikuussa 2016 Monetra Tulkkipalvelu sai toisen toimipisteen, kun Jyväskylän kaupungin omistama Keski-Suomen tulkkikeskus liittyi Monetraan. Pirteässä Jyväskylän yksikössä työskentelee vakituisia työntekijöitä sekä laaja freelancer-työntekijöiden verkosto. Jyväskylän ja Oulun tulkkipalvelu tekee tiivistä yhteistyötä.

Monetra Oulu Oy (silloinen Monetra Oy) laajeni palveluvalikoimaltaan huomattavasti vuonna 2017, kun Oulun kaupunki päätti siirtää suuren osan tukipalveluita tarjoavasta Oulun Konttori -liikelaitoksesta Monetralle. Tarjontaan tulivat hallinto-, hankinta-, rekrytointi-, painatus- sekä asiakirja- ja tietosuojapalvelut. Samalla Monetra Ouluun siirtyi henkilöstöä lähes 300.

Monetran konsernikehitys alkoi vuonna 2018, kun Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri sekä Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tekivät kukin päätökset perustaa alueelliset talous- ja henkilöstöhallinnon yhtiöt samaan tapaan kuin Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vuonna 2012. Uudet alueyhtiöt aloittavat virallisesti toimintansa vuonna 2019. Monetra Oy -nimi jää emoyhtiön käyttöön.

Tarjolla leveämmät hartiat

Asiakkaan näkökulmasta palveluiden siirtäminen Monetraan on vaivatonta. Yhteistyö alkaa molemminpuolisella tutustumisella, asiakkaan tarpeiden, volyymien, järjestelmien ja resurssien kartoittamisella. Käyttöönottoprojekti on hallittu ja määrämuotoinen. Aluksi asiakas merkitsee yhden osakkeen ja tulee näin Monetran osakkaaksi. Tämän jälkeen asiakkuudesta solmitaan palvelusopimus. Palvelun sujuvuuden varmistamiseksi asiakkaan ja Monetran välille laaditaan vastuumatriisi, jossa määritellään, mitä Monetra ja mitä asiakas tekee ja mitä palveluita asiakas on tilannut. Asiakkaan vanhat työntekijät voivat siirtyä Monetran palvelukseen liikkeenluovutuksella.

Peruspalveluina talous- ja henkilöstöhallinto

Talousprosessiin lukeutuvat seuraavat kokonaisuudet: kirjanpito ja tilinpäätös-, ostoreskontra-, myyntireskontra ja perintä-, maksuliikenne-, matka- ja kululasku- sekä talousjärjestelmien pääkäyttäjäpalvelut. Henkilöstöprosessiin kuuluvat palkanlaskentapalvelut ja palkkioiden maksatus, palkkakirjanpito, eläke-, palvelussuhde- ja sopimusneuvontapalvelut. Molempiin prosesseihin sisältyvät lisäksi koulutus- ja järjestelmien pääkäyttäjäpalvelut. Monetrasta asiakas saa myös hallinto-, hankinta-, rekrytointi- ja painatuspalvelut.  Palveluista huolehditaan tiimeissä, joten myös loma-aikoina ja poikkeustilanteissa asiat hoituvat luotettavasti.

Monetran Sähkeuutiset

Tilaa asiakasuutiskirjeemme Sähkeuutiset tästä!

Ajankohtaista Oulussa