Slide

Ajankohtaista

19 maaliskuun, 2024

Ota käyttöön huoleton ja turvallinen e-lasku

Sähköisen laskun eli e-laskun käyttö on turvallista ja nopeaa. Voit vaihtaa paperisen laskun helposti e-laskuun omassa verkkopankissasi tai ottaa käyttöön.

Kun e-lasku saapuu sinulle,  on se tarkastamisen ja vahvistamisen jälkeen jo hoidettu. E-laskun käyttö helpottaa arkea usealla tavalla, sillä laskut saapuvat aina ajallaan ja löytyvät yhdestä paikasta. Lisäksi e-laskun käyttö on turvallista, koska laskun tiedot ovat valmiiksi oikein.

E-laskun hyödyt

  • Kun lasku toimitetaan suoraan verkkopankkiisi, laskun tiedot ovat automaattisesti oikein eikä niihin tule esimerkiksi näppäilyvirheitä.
  • Laskun maksaminen vaatii vain muutaman napin painalluksen.
  • Voit valita juuri sinulle sopivan veloitustavan oman pankkisi tarjoamista vaihtoehdoista. Voit esimerkiksi hyväksyä jokaisen saapuvan laskun erikseen, asettaa sen siirtymään tililtäsi automaattisesti eräpäivänä tai automaattisesti itse määrittelemääsi eurorajaan asti.
  • Laskut tallentuvat automaattisesti omaan verkkopankkiisi.
  • Oman asuinpaikan muuttuessa, e-lasku saapuu perille tästä huolimatta eikä sinun tarvitse murehtia vanhaan osoitteeseen menneistä laskuista.
  • E-lasku on ajasta ja paikasta riippumaton, joten laskujen maksaminen on vaivatonta myös lomalla tai matkoilla.
  • E-lasku on ympäristöystävällinen valinta paperilaskuun verrattuna.
  • E-lasku -valtuutuksen voi tehdä myös omainen omassa verkkopankissaan toisen asiakkaan laskuista, jos hänellä on siellä käyttöoikeus asiakkaan tiliin. Tähän tarvitaan asiakkaan henkilötunnus ja asiakasnumero laskulta.

E-laskun tilaaminen

1. Tee e-laskusopimus omassa verkko- tai mobiilipankissasi. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi valikoista kohta ”E-laskut”, ”E-laskusopimukset” tai ”Tilaa ja hallitse e-laskuja”.
2. Hae haluamasi laskuttaja nimellä esim. Pirkanmaan ta Pohteen hyvinvointialue tai esim. Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki ja valitse se laskuttajaksi. Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen liittyvät tiedot.
3. Tämän jälkeen saat laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Ilmoitus e-laskusta näkyy verkkopankkisi etusivulla tai mobiilipankin sisääntulonäkymässä.
4. Tarkista laskun sisältö ja hyväksy se eräpäivään mennessä. Tai jos valitsit automaattisen veloituksen, ei sinun tarvitse tehdä mitään.

Voit vastaanottaa laskut myös ympäristöystävällisenä digipostina

Useiden Monetran asiakkaiden, kuten esimerkiksi Pirkanmaan hyvinvointialueen tai Tampereen kaupungin asiakkaat, voivat vastaanottaa laskuja sähköisesti myös digipostina Oma Postiin tai  digipostipalvelu Kivraan.

Näin otat Kivran digipostipalvelun käyttöösi
1. lataa Kivra-sovellus puhelimeesi tai mene kivra.fi
2. rekisteröidy pankkitunnuksillasi ja sähköpostiosoitteella
3. valmista. Seuraava laskusi saapuu automaattisesti Kivraan.

Digipostipalvelu Kivrassa asiakas voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskut ja muut dokumentit sujuvasti samasta paikasta oli kyseessä sitten kaupungin laskut, palkkalaskelmat tai tapahtumaliput. Kaikki tärkeät dokumentit samassa paikassa, turvallisen kirjautumisen takana. Palvelun voi ottaa käyttöön ilmaiseksi joko lataamalla sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta tai tietokoneella osoitteesta kivra.fi.

– Rakennamme Suomeen turvallista ja saavutettavaa digipostia. Digipostina toimitetut laskut ovat nopeasti ja turvallisesti perillä. Palvelu on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen tapa toimittaa postia, kertoo Kivran asiakkuuspäällikkö Noora King.

Kivra on tullut Suomeen Ruotsista, jossa sitä käyttää yli 5,9 miljoonaa ruotsalaista. Suomessa postia digipostipalveluun voi vastaanottaa noin 40 000 yritykseltä ja organisaatiolta kaikilta eri toimialoilta teleoperaattoreista energiayhtiöihin ja hyvinvointialueisiin ja kaupunkeihin.

Monetra Pirkanmaan kautta kulkee vuodessa 1,7 miljoonaa myyntilaskua, joista noin 30 % on e-laskuja. E-lasku on parhaimmillaan jopa 84 % edullisempi kuin paperilasku.

Lisätietoja digipostipalveluista