Slide

Ajankohtaista

7 joulukuun, 2023

Ostolaskuprosessi sujuvammaksi kierronvalvontarobotin avulla

Kun ostolaskuja tulee organisaatiossa käsittelyyn suuria määriä, myös laskujen erääntymispäivämäärien läpikäynnistä tulee aikaavievä osuus työpäivässä. Tähän tarpeeseen Monetra Oulu sekä Monetran robotiikkatiimi kehittivät kierronvalvontarobotin, joka nykyisin lähettää räätälöidyn muistutusviestin hyvinvointialue Pohteen laskunkäsittelijöille. Robotti etsii järjestelmästä erääntyvät laskut, valvoo niiden kiertoa päivittäin ja tuo näin sujuvuutta ja kustannustehokkuutta arkeen.

”Alkuvuodesta 2023 havaitsimme, että palveluasiantuntijallamme meni kierronvalvontaan aikaa joka päivä noin 2–3 h. Koska Pohteen laskumäärät ovat massiivisia, robotisoidun prosessin avulla saatiin konkreettisia hyötyjä välittömästi”, kertoo Monetra Oulun ostoreskontran palvelupäällikkö Kimmo Heinikoski.

Kokemukset ovat olleet erittäin hyviä: robotti tekee päivittäisen valvonnan, lähettää muistutusviestin asiakkaalle ja näin palveluasiantuntijan aikaa vapautuu muuhun asiantuntijatyöhön. ”Nykyisellään kierronvalvontarobotti on vain Pohteen käytössä, mutta muutkin asiakkuusorganisaatiomme ovat olleet tästä kiinnostuneita”, Heinikoski mainitsee.

Robotti mittatilaustyönä

Robotiikka-tiimin arvion mukaan vastaavanlaisen kierronvalvontarobotin uusi asiakkuuskäyttöönotto veisi speksauksineen, toteutuksineen ja testauksineen aikaa noin 4 h. Robotti ei tarkista eikä päätä laskun oikeellisuudesta, sillä se vastuu on edelleen sopimuksen mukaisesti joko asiakkaalla tai Monetralla. Kimmo Heinikosken mukaan robotti on pikemminkin moderni työkalu tietyssä kierronvalvonnan vaiheessa. Eniten hyötyä robotista koituu, kun laskumassat ovat suuria.

Mikäli kiinnostuitte kierronvalvontarobotista, voitte tiedustella lisää oman organisaationne Monetra-asiakkuuspäälliköltä.