Slide

Ajankohtaista

8 kesäkuun, 2018

Muutoksia, mahdollisuuksia ja monia myrskyjä

Nuori Tuija Hannula oli päättänyt, että halusi nähdä muutakin maailmaa kuin Tornion. Niinpä hän pakkasi laukkunsa ja lähti Saksan Freiburgiin sähkökomponentteja valmistavaan tehtaaseen ollessaan 17-vuotias. Sieltä hän jatkoi Tukholmaan paikalliseen postipankkiin töihin vain vuotta myöhemmin. Sosiaalisuus, rohkeus ja sinnikkyys ovatkin kantaneet läpi monikymmenvuotisen työelämän ja niistä ominaisuuksista Tuijan tuntevat myös kollegat.

Kun Tuija kertoo vaiheistaan, puheessa vilisevät eri alat ja paikat. ”Oulun kaupungille tulin vuonna 1988, kiinteistövirastoon toimistopäälliköksi. Olin myös ensimmäinen nainen kiinteistöviraston johtoryhmässä”, hän kertoo. Sanavalmista naista aika ajoin kummasteltiin miesvaltaisella alalla, mutta Tuija piti pintansa ja menestyi. Elettiin melkoisten myllerrysten aikaa, kun muutamia toimintoja lakkautettiin ja toimialoja yhdistettiin.

Teknisestä palvelukeskuksesta, nykyisestä YYP:istä, tie vei Oulun Konttoriin, jossa Tuija Hannula oli palvelupäällikkönä vuodesta 2006. Oulun Konttori oli Oulun kaupungin sisäinen liikelaitos, josta käsin hoidettiin monia kaupungin tarvitsemia tukipalveluita. ”Vastuualueenani olivat henkilöstöhallinnon prosessit. Alaisia oli noin 70 henkilöä ja hoidimme mm. Oulun kaupungin palkanlaskennan”, esittelee Tuija.

Mielenkiintoinen, monipuolinen Monetra

Uuden Oulun kuntaliitoksen valmistelun aikoihin Oulun kaupunki ja PPSHP päättivät perustaa yhteisen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen, Monetra Oy:n, johon myös Oulun Konttorin henkilöstö- ja taloushallinnon palvelut siirrettiin. Tuija Hannula oli alusta lähtien mukana perustamisprojektissa. Monetra Oy aloitti toimintansa toukokuussa 2012.

Nopeassa aikataulussa Monetra sai lisää asiakkaita ja työntekijöitä. Alussa erillistä HR-yksikköä ei ollut lainkaan, vaan Tuija Hannulan vastuulla oli palkkaprosessi sekä Monetran oma HR. ”Merkittävä yksikkömme aikaansaannos on ollut palkkausjärjestelmä, joka on ikään kuin lapseni. Kun puhutaan ihmisten palkoista, ollaan haasteellisten asioiden äärellä”, toteaa Tuija. HR-yksikkö ja Tuija kuitenkin onnistuivat vaativassa työssään, ja mm. Avainta eli Monetran työnantajaedunvalvontajärjestö on kiitellyt edistyksellistä palkkausjärjestelmää. Monetran palkkausjärjestelmä luotiin yhteistyössä eri tahojen kanssa ja työntekijöitä osallistaen.

Työ jatkuu – tekijät vaihtuvat

Monetra kehittyy valtavasti nyt, kun muutos konserniksi on ajankohtainen. ”Lähden näköalapaikalta, ja vaikka on haikeaa, on helpottava tietää, että asiat jäävät hyviin käsiin. Monetra on ollut hyvä paikka tehdä työtä. Olen nauttinut jokaisesta päivästä ja työstäni HR-johtajana”, kertoo Tuija. Hän kiittelee työtovereitaan hyvästä yhteistyöstä ja lausuu kauneimmat kiitokset esimiehelleen Päivi Pitkäselle. ”Toivon Monetralle menestystä ja kaikkea hyvää. Pitäkää Monetrasta huolta!”, toivottaa Tuija Hannula hymyillen.

Monetra Oy kiittää Tuija Hannulaa erinomaisesta työstä ja työtoveruudesta ja toivottelee hyvää jatkoa.

Teksti: Sanja Starck, Monetra Oy
Kuva: Kati Leinonen, Ilmestys