Slide

Ajankohtaista

10 lokakuun, 2023

Monetran palkkahallinto tiedottaa asiakkaidemme palkansaajia: muutosverokortti

Monetralle on tullut useita yhteydenottoja koskien muutosverokortteja. Verohallinnon asiakaspalvelussa ohjeistetaan, että Monetra saa muutosverokortit automaattisesti VeroAPI-rajapintapalvelun kautta. Näin ei kuitenkaan automaattisesti kaikkien asiakkaidemme kohdalla ole. Olemme antaneet Verohallinnolle palautetta asiakaspalvelun virheellisestä ohjeistuksesta.

Verohallinnon omilla sivuilla ohjeistetaan verokortin toimittamisesta seuraavasti:

Kysy työnantajalta, miten verokortti pitää toimittaa. Tarkista työnantajalta tai muun tulon maksajalta, millä tavalla tämä tarvitsee verokortin tiedot. Monet työnantajat ja muiden tulojen maksajat saavat verokorttien tiedot sähköisesti suoraan Verohallinnolta. Silloin sinun ei tarvitse itse huolehtia asiasta.

Jos maksaja ei saa verokorttitietoja sähköisesti, sinun pitää itse antaa ne eli esimerkiksi näyttää tai lähettää verokortti. Tarkista maksajalta, miten sinun tapauksessasi toimitaan ja milloin maksaja tarvitsee tiedot. Esimerkiksi työnantajasi saattaa tarvita verokortin tiedot jo noin 2 viikkoa ennen palkanmaksupäivää.”

Monetra noutaa 1.2. voimaan tulevat verokortit kerran vuodessa kaikille asiakkaillemme. VeroAPI-rajapinta, jolla mahdollistetaan aloittavien työntekijöiden ja vuoden aikana tehtyjen muutosverokorttien verokorttinoudot, on käytössä osalla asiakkaistamme. Pyydämme kaikkia palkansaajia tarkistamaan aina työnantajakohtaisen verokorttien toimitusohjeistuksen.

Niillä asiakkuuksilla, joissa rajapinta ei ole käytössä, Monetra ei saa tietoja sähköisesti, joten vuoden aikana tulevat muutosverokortit tulee aina toimittaa palkkahallintoon. Mikäli verokortti halutaan voimaan 15. päivän palkkaan, tulisi verokortti toimittaa meille kuukauden 3. päivään mennessä ja kuukauden viimeiseen palkkaan 19. päivään mennessä. Näin ehdimme huomioida verokortin palkanlaskennassa.

Lisäämme VeroAPI-rajapintoja käytössä oleviin palkkajärjestelmiimme sitä mukaa, kun ohjelmatoimittajat näiden käyttöönoton mahdollistavat. Tiedotamme asiakkaitamme verokorttikäytäntöihin tulevissa muutoksissa.

Kiitos yhteystyöstä!
Monetra-yhtiöt,
palkanlaskentapalvelut