Slide

Ajankohtaista

5 toukokuun, 2023

Monetran ohjelmistorobotit auttavat arjessa ja lisäävät tuottavuutta

Monetra on toteuttanut asiakkailleen jo vuosien ajan erilaisia ohjelmistorobotteja, joilla on vähennetty kustannuksia, nopeutettu prosesseja ja vapautettu työaikaa tärkeämpiin työtehtäviin.

Yksi esimerkki jo pidempään toimineesta robotista on vuonna 2020 Monetra Pirkanmaalle toteutettu ohjelmistorobotti-kokonaisuus, joka mahdollistaa esihenkilöiden myöntämien sairauslomien viemisen palkkajärjestelmästä Tampereen kaupungin käyttämään työterveyden järjestelmään. ”Käyttöönottovaiheessa tärkeää oli tiivis yhteistyö sekä asiakkaan että työterveystoimijan kanssa, jotta saatiin toteutettua kaikkien osapuolten näkökulmasta toimiva kokonaisuus.”, toteaa tekoälyarkkitehti Milla Jokinen Monetran digipalveluista.  Käyttöönoton jälkeen robotin toimintaa on ehditty parannella monella tapaa pitkin matkaa, joten tuloksena on ajantasaisesti päivittyvä järjestelmä, joka lisää asiakkaan prosessin sujuvuutta ja tarkkuutta sekä mahdollistaa ajantasaisen raportoinnin.

Kaikki robotit eivät suinkaan ahkeroi päivittäin, vaan löytyy myös toisenlaisia yksilöitä. Esimerkki tällaisesta robotista on Tampereen kaupungille tehty Wilma-robotti, joka on vuodesta 2021 lähtien polkaistu käyntiin kerran vuodessa käsittelemään yli 1500 opettajan tietoja. Ei liene suuri yllätys, että rehtorit ovat olleet tyytyväisiä robotin tuomaan apuun, sillä muutoin urakka lankeaisi heille käsityönä.

Molemmissa mainituissa toteutuksissa on ollut erityisen tärkeää huomioida tietosuojakysymykset ja varmistaa tietojen asianmukainen käsittely. Tämä on varmistettu huolellisella tietosuojavaikutusten arvioinnilla.”Robotteja on toimittu mainittujen esimerkkien lisäksi monenlaisiin muihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi palvelusuhdetodistusten tulostamiseen ja toimittamiseen. Tällaiset robotit pystyvät käsittelemään tuhansien henkilöiden todistukset ja säästävät organisaatiolta merkittävästi aikaa ja resursseja. Autamme enemmän kuin mielellämme asiakkaitamme parantamaan tuottavuuttaan robottien avulla”, opastaa Monetran digijohtaja Kimmo Siponen.