Slide

Ajankohtaista

syyskuu 8, 2022

Monetra vauhdittaa kuntien ja hyvinvointialueiden digitalisaatiota – digipostipalvelu Kivra käyttöön

Monetra ja digipostipalvelu Kivra ovat sopineet 12.9.2022 alkavasta yhteistyöstä. Yhteistyön myötä mm. Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit, useat kunnat sekä hyvinvointialueet saavat digipostipalvelun käyttöönsä. Kivran käyttöönotto vauhdittaa digitalisaatiota ja auttaa siirtymään sähköiseen kuntalaisviestintään ilman hitaita ja kalliita integraatiohankkeita.

Postia vastaanottaville kuntalaisille Kivran käyttöönotto näkyy mahdollisuutena saada tärkeä posti nopeasti, oikein ja turvallisesti perille yhteen luotettavaan kanavaan. Päätavoitteena on tarjota kuntalaisille helppokäyttöisiä sähköisiä kanavia, jolloin kuntalaisten arki sujuvoituu ja samalla kuntien ilmastokuormitus pienenee.

Mikä Kivra?

Kivra on yritysten ja kuluttajien väliseen dokumenttien lähettämiseen luotu reaaliaikainen ja vastuullinen digipostipalvelu. Se kokoaa kaikenlaisen arjen tärkeän dokumenttien hallinnan digitaalisesti yhteen sovellukseen, joko talteen laitettavaksi, käsiteltäväksi tai näytettäväksi. Kivra on kuluttajille maksuton palvelu jota voi käyttää sekä mobiilisovelluksilla, että tietokoneella selainversiona. Kivran voi myös jakaa toisen käyttäjän kanssa toisin kuin monet muut sähköiset palvelut, jolloin tärkeiden dokumenttien käsittely ja arkistointi onnistuu yhdessä esimerkiksi perheen kesken. 

Fokuksessa kuntalaisten sujuva arki sekä ilmastovastuullisuus

Sähköinen asiointi pirstaloituu helposti moneen eri kanavaan, jolloin tärkeiden viestien löytäminen voi viedä aikaa. Kivran avulla kuluttaja voivat keskittää eri kanaviin sähköisesti toimitettua postia yhteen turvalliseen palveluun.

Kunnille ja hyvinvointialueille Kivran käyttöönotto on konkreettinen tapa edistää ilmastotavoitteita, kun valtavia määriä paperilla lähettävää postia voidaan siirtää digitaalisiin kanaviin. Jokainen palvelun kautta toimitettu ja vastaanotettu viesti on hyvä teko ympäristölle ja pienentää ilmastokuormitusta. Tavoitteellinen ilmastotyö edistyy kuntien ja kuntalaisten yhteistyöllä. “Olemme iloisia voidessamme tarjota näin monelle kunnalle ja hyvinvointialueelle mahdollisuuden siirtyä helposti saavutettavan ja turvallisen digipostin pariin. Yhteistyö tuo kustannussäästöjä ja prosessitehokkuutta jatkossa. Tämä vie digitalisaatiota nopeasti ihmisten arkeen”, Monetra Oy:n toimitusjohtaja Päivi Pitkänen avaa.

“Puhumme paljon kuinka tärkeää on rakentaa yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa kestävämpää digipostia ja yhteistyö Monetran kanssa on jälleen hieno askel eteenpäin tämän osalta. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Monetran kanssa ja erityisesti yhteisestä mahdollisuudesta viedä laajasti eteenpäin paperittomuutta ja kuluttajien arkea helpottavia ratkaisuja”, Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen kertoo.