Slide

Ajankohtaista

8 marraskuun, 2017

Monetra laajenee Pirkanmaalle

Pirkanmaan tuleva maakunta on valinnut Monetra Oy:n talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden tuottajakseen. Näin ollen Monetra laajenee Pirkanmaalle. Valinta perustui mm. yhteiseen tahtotilaan kehittämisestä, sopivasta palveluiden kokonaisuudesta ja toimintamalleista.

Valmistelu etenee vuoden 2018 aikana niin, että Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri perustavat yhdessä Monetran kanssa in-house-tytäryhtiön, joka tulee sijaitsemaan Tampereella. Myöhemmin sairaanhoitopiirin osakkeet siirtyvät Pirkanmaan maakunnalle. Tytäryhtiöön siirtyy liikkeenluovutuksella Tampereen kaupungin konsernipalveluyksiköstä ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä yhteensä noin 180 henkilöä. Tuotanto alkaa vuonna 2019.

Maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon valmistelu etenee

Maakunnista myös Pohjois-Pohjanmaa on valinnut Monetran kumppanikseen. Monetrasta tulee osa valtakunnallista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntuottajaverkostoa, joka tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita perustettaville maakunnille sekä kunnille. Maakunnan tukipalveluiden järjestely liittyy keskeisesti meneillään olevaan sote- ja maakuntauudistukseen.

Maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon valmistelu etenee yhteistyössä maakuntauudistuksen valmistelijoiden, valtakunnallisten palvelukeskusten ja järjestelmätoimittajien kanssa.

Monetra on tuottanut mm. talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita Oulun kaupungille, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille ja Oulun lähikunnille viiden vuoden ajan. Lapin alueella Monetra Oy:lla on kolme kunta-asiakasta. Monetran pohjoisin toimipaikka on Sodankylä, lisäksi toimipisteitä on Haapavedellä ja Jyväskylässä.


Lisätiedot:

Päivi Pitkänen, toimitusjohtaja, Monetra Oy, puh. 040 574 8106
Heli Hirvelä, hallintojohtaja, Tampereen kaupunki, puh. 050 4345 466
Pasi Virtanen, talousjohtaja, PSHP, puh. 040 779 9002.