Slide

Ajankohtaista

10 lokakuun, 2018

Monetra-konsernin ensimmäinen vaihe hyvässä vauhdissa

Monetra-konsernin kaikki viisi yhtiötä ovat aloittaneet toimintansa. Emoyhtiönä toimii Monetra Oy, jonka keskeisenä tehtävänä on tuottaa Monetra-yhtiöille konsernin yhteisiä toimintoja muun muassa yhteisen kehittämisen, tietohallinnon, talouden, henkilöstöhallinnon ja viestinnän osalta.

Monetralla on tämän vuoksi käynnissä rekrytointi konsernitason tehtävistä tietohallintojohtajan, konsernicontrollerin, henkilöstöjohtajan, kehittämisjohtajan, viestintä- ja brändijohtajan sekä hankinta- ja sopimuspäällikön tehtäviin. Nykyisten monetralaisten lisäksi näitä paikkoja on voinut hakea myös luovuttavien organisaatioiden henkilöstö, joka on vuodenvaihteessa siirtymässä Monetralle. Rekrytointiuutisia saanemme kuulla vielä lokakuun aikana.

Alueyhtiöistä Oulu ja Pohjois-Savo jatkavat palvelutuotantoaan nykyisille asiakkailleen, mutta Pirkanmaan ja Keski-Suomen yhtiöiden osalta varsinainen palvelutuotanto pääsee käyntiin vuodenvaihteessa, kun Tampereen kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tulevat näiden alueyhtiöiden omistajiksi ja samalla asiakkaiksi. Myös Pohjois-Savon yhtiöön tulee mukaan Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri omistaja-asiakkaaksi vuodenvaihteessa 2019.

Monetra-konsernin rakentamisen ensimmäinen vaihe on siis hyvässä käynnissä. Toinen vaihe alkaa välittömästi ensimmäisen vaiheen jälkeen niin, että yritysjärjestelyt saadaan valmiiksi ennen kesää 2019. Toisessa vaiheessa emoyhtiö suuntaa osakeannin alueyhtiöiden perustajaosakkaille ja siten emoyhtiöön saadaan enemmän kaupunkeja ja sairaanhoitopiirejä omistajiksi.

Monetra-konsernin muodostumisen tueksi Monetrassa on käynnissä Monetra-konserni-projekti, jonka tavoitteena on toteuttaa konsernimuutosta käytännössä. Projektin ohjauksesta vastaavat toimitusjohtaja Päivi Pitkänen sekä Anne Piikivi ja Raili Takkinen Monetra Oulusta sekä Mari Soukka Monetra Keski-Suomesta. Monetra Pohjois-Savon ja Pirkanmaan uudet toimitusjohtajat, Satu Keskitalo-Makkonen ja Annukka Isotalus, tulevat mukaan ohjausryhmään syksyn aikana. Projektipäällikkönä toimii Hannele Pöykkölä Oulun Monetrasta. Lisäksi projektin yritysjärjestelyiden asiantuntijana toimii EY.

Lisätiedot:
Hannele Pöykkölä
Monetra-konserni-projektipäällikkö
puh. 044 703 1281
hannele.poykkola@monetra.fi