Slide

Stina ja Jenni: Monetra on moderni, nykyaikainen työnantaja

Jenni Lahtinen: “Monetra on nykyaikainen ja moderni työnantaja”

Monetra on kuntaomisteinen in-house -organisaatio, jonka Pirkanmaan toimipiste sijaitsee Tampereella Naulakatu 3:ssa. Työntekijät kehuvat erityisesti työkavereita ja tsemppaavaa työkulttuuria, joka teki työpaikan vaihtumisesta helppoa. 

– Tykkään tehdä sellaista työtä, millä on merkitystä asiakkaalle. Ilman asiakasta meidän Monetraa ei olisi, talouspalvelusihteeri Jenni Lahtinen kiteyttää.

– Parasta työssäni on työkaveri. Se, että jokainen tsemppaa täällä toisiaan päivästä toiseen. Parasta on tietysti myös saada hyvää palautetta asiakkailta, Stina Stenholm ostolaskupalvelutiimistä jatkaa.

“Siirtyminen Monetraan oli hyvin organisoitu”

Stenholm siirtyi Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä Monetralle. Hänen mukanaan siirtyi koko ostolaskupalvelutiimi. Lahtinen siirtyi Tampereen kaupungilta.

– Siirtyminen Monetraan Tampereen kaupungilta oli hyvin organisoitu. Siinä tietysti tulee työntekijälle mieleen paljon, kun työnantaja vaihtuu, että minkälaista muutosta tulee, mutta me siirryimme samoine tehtävinemme ja organisaatiorakenne pysyi aika lailla samana, Lahtinen pohtii.

Stenholm kertoi, että Monetran avokonttori jännitti muutamia siirtyviä työntekijöitä. Uudet tilat kuitenkin palvelevat myös hiljaisuutta tarvitsevia työntekijöitä ja siirtyminen sujui hyvin.

Ransu-robotti apuna työssä

Tampereen toimistolta löytyy myös koiran koppi, jossa työskentelee hieman erilainen koira.

– Monetra on nykyaikainen ja moderni työnantaja. Meillä on hiljattain aloittanut työt Ransu-robotti, joka on henkilöstöhallinnon puolella palkanlaskennassa tehnyt töitä ja olemme ottamassa myös talouden puolelle robottia käyttöön, Lahtinen kertoo.

Uusien työtehtävien kokeileminen on Monetralla helppoa ja Stenholm kertookin, että heillä on usein mahdollisuuksia hakea erilaisiin projekteihin.

– Tykkään siitä, että jokainen päivä ei ole ihan samanlainen, Stenholm jatkaa.

– Asiakas on se meidän pääasia ja pyrimme tekemään työtä niin, että palvelemme asiakasta mahdollisimman hyvin kuitenkin niin, että työ olisi mahdollisimman mielekästä myös meille työntekijöille täällä, Lahtinen summaa hymyillen.