Slide

Anne: Merkityksellistä työtä

“Työlläni on suuri merkitys asiakkailleni”

Anne Hautala työskentelee Monetralla palkkapalveluissa. Hänen tiiminsä toimii sairausvakuutusasioiden parissa. Annen työ on hänen asiakkaidensa kannalta hyvin merkityksellistä ja erityisesti Anne pitääkin työssään juuri siitä, että saa olla asiakkaiden kanssa tekemisissä.

Monetra on kuntaomisteinen konserni, jonka ovat perustaneet Jyväskylän, Kuopion, Oulun ja Tampereen kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä. Konsernin alueyhtiöt tuottavat asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut sekä erilaisia kattavia tukipalveluita. Monetra Keski-Suomi on aloittanut toimintansa 1.1.2019.

– Aiemmin toimintamme oli Jyväskylän kaupungin Talouskeskus-liikelaitoksessa. Olin siellä töissä noin 10 vuotta ennen Monetralle siirtymistä, Anne kertoo.

Osan tehtävistä hoitaa digikaveri Tapio

Annen työ keskittyy sairausvakuutusasioihin. Hän kuuluu nelihenkiseen tiimiin, jonka työtehtävinä on muun muassa sairauslomatodistuksien käsittely, päivärahojen hakeminen asiakkaille, työkyvyttömyyseläkkeisiin liittyvät asiakokonaisuudet ja sairausvakuutusasioihin liittyvät kirjanpitotyöt.

– Minulla on erittäin hyvät tiimikaverit. Ilman heitä ei olisi kiva tehdä töitä, Anne sanoo.

– Meillä on myös digityökaveri Tapio. Tapio on ohjelmistorobotti, joka tekee erilaisia tehtäviä useassa eri tiimissä. Se, että Tapio on meillä töissä, kertoo mielestäni siitä, että olemme ajan hermolla ja käytämme nykytekniikkaa hyväksi, Anne toteaa.

“Meillä on hyvä työyhteisö ja hyvä kehittämisen meininki”

Ison osan työajastaan Anne on tekemisissä suoraan asiakkaidensa kanssa. Asiakkaat soittavat hänelle esimerkiksi silloin kun heidän sairauslomansa jatkuu pidempään, eivätkä he tiedä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

– Opastan asiakasta ja tarvittaessa hoidan hänen puolestaan esimerkiksi päivärahan hakemisen, kertoo Anne ja jatkaa, että juuri se, että voi olla asiakkaalle konkreettinen apu, tekee työstä merkityksellisen.

– Suosittelen hakemaan Monetralle töihin. Meillä on hyvä työyhteisö ja hyvä kehittämisen meininki, Anne summaa.