Slide

Andrei: Työkavereiden tuki

Minun nimeni on Andrei Kostiuk ja olen 52-vuotias. Työskentelen Monetra Keski-Suomessa taloushallinnon tehtävissä ja tällä hetkellä työni koostuu pääosin kirjanpitotöistä. Olen työskennellyt Monetra Keski-Suomessa yrityksen toiminnan aloituksesta lähtien eli tammikuusta 2019. Aiemmin työskentelin Jyväskylän kaupungilla Talouskeskus-liikelaitoksessa, jonka toiminnot siirtyivät liikkeenluovutuksella Monetra Keski-Suomeen saman aikaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vastaavien toimintojen kanssa.

Taloon olen tullut alun perin työharjoittelun kautta, joka kuului osaksi kirjanpidon opintojani Gradiassa. Harjoittelussa olin ensin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talousosastolla ja tämän jälkeen Talouskeskus-liikelaitoksessa. Sattumaa tai ei, Monetrassa työskentelen nyt samojen henkilöiden kanssa, jotka auttoivat minua tutustumaan ammattiin koulutukseni aikana.

Kun Monetra-konsernia rakennettiin, mielikuvissani Monetra oli nopeasti kasvava, edistyksellinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita palveluja, ystävällisellä otteella ja ihmisläheisesti. Nämä mielikuvat ovat vain vahvistuneet ja tulleet itsellenikin erityisen tärkeiksi arvoiksi.

Eniten työssäni pidän yhteisestä asenteesta, ettei yksikään kysymys saa jäädä ilman vastausta. Jokainen ongelma ratkaistaan, asiakkaiden on oltava tyytyväisiä ja työntekijöillä hyvä olla. Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!

Työssäni mukava on myös seurata aitiopaikalta, miten taloushallinnon ala kehittyy. Ulkopuolelta katsottuna saatetaan ajatella, että taloushallinnon tehtävät ovat rutinoituneita, ehkä tylsiäkin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan soveltamistaitoja tarvitaan usein. Soveltamistaidot, luovuus ja ihmisläheinen palvelu korostuu tulevaisuudessa entisestään, kun rutiinitöitä automatisoidaan ohjelmistorobotiikan ja järjestelmäkehityksen avulla.

Monetralla osaamisen kehittäminen on tärkeässä roolissa. Oman aktiivisuuden lisäksi myös työnantaja ehdottaa meille uusia mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä. Koulutustarjonnan ohella meillä on Monetra-konsernin laaja ammattitaitoisten osaajien verkosto käytettävissä.

Omassa työssäni koen ylpeyttä siitä, että saan tehdä riittävän haastavia tehtäviä ja olla tärkeä osa yhteistä kokonaisuutta. Olen ylpeä siitä, että teen töitä osaavien ja aktiivisten ihmisten kanssa. Olen ylpeä, että tiedän tänään hieman enemmän, kuin eilen.

Vietämme töissä noin kolmasosan aktiivisesta elämästämme, joten ei ole aivan sama millaisessa paikassa työskentelemme. Monetralaisina me itse teemme Monetrasta hyvän paikan tehdä työtä.