Slide

Töissä Monetrassa

Me olemme töissä Monetrassa

Millaista on olla töissä Monetrassa? Kokoamme tälle sivustolle tarinoita monetralaisista eri puolilta Suomea. He työskentelevät Monetrassa ja kaikki he kertovat oman syynsä siihen, miksi ovat meillä töissä. Tutustu kiehtoviin tarinoihimme!

"Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!" -Andrei

Minun nimeni on Andrei Kostiuk ja olen 52-vuotias. Työskentelen Monetra Keski-Suomessa taloushallinnon tehtävissä ja tällä hetkellä työni koostuu pääosin kirjanpitotöistä. Olen työskennellyt Monetra Keski-Suomessa yrityksen toiminnan aloituksesta lähtien eli tammikuusta 2019. Aiemmin työskentelin Jyväskylän kaupungilla Talouskeskus-liikelaitoksessa, jonka toiminnot siirtyivät liikkeenluovutuksella Monetra Keski-Suomeen saman aikaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vastaavien toimintojen kanssa.

Taloon olen tullut alun perin työharjoittelun kautta, joka kuului osaksi kirjanpidon opintojani Gradiassa. Harjoittelussa olin ensin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talousosastolla ja tämän jälkeen Talouskeskus-liikelaitoksessa. Sattumaa tai ei, Monetrassa työskentelen nyt samojen henkilöiden kanssa, jotka auttoivat minua tutustumaan ammattiin koulutukseni aikana.

Kun Monetra-konsernia rakennettiin, mielikuvissani Monetra oli nopeasti kasvava, edistyksellinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita palveluja, ystävällisellä otteella ja ihmisläheisesti. Nämä mielikuvat ovat vain vahvistuneet ja tulleet itsellenikin erityisen tärkeiksi arvoiksi.

Eniten työssäni pidän yhteisestä asenteesta, ettei yksikään kysymys saa jäädä ilman vastausta. Jokainen ongelma ratkaistaan, asiakkaiden on oltava tyytyväisiä ja työntekijöillä hyvä olla. Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!

Työssäni mukava on myös seurata aitiopaikalta, miten taloushallinnon ala kehittyy. Ulkopuolelta katsottuna saatetaan ajatella, että taloushallinnon tehtävät ovat rutinoituneita, ehkä tylsiäkin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan soveltamistaitoja tarvitaan usein. Soveltamistaidot, luovuus ja ihmisläheinen palvelu korostuu tulevaisuudessa entisestään, kun rutiinitöitä automatisoidaan ohjelmistorobotiikan ja järjestelmäkehityksen avulla.

Monetralla osaamisen kehittäminen on tärkeässä roolissa. Oman aktiivisuuden lisäksi myös työnantaja ehdottaa meille uusia mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä. Koulutustarjonnan ohella meillä on Monetra-konsernin laaja ammattitaitoisten osaajien verkosto käytettävissä.

Omassa työssäni koen ylpeyttä siitä, että saan tehdä riittävän haastavia tehtäviä ja olla tärkeä osa yhteistä kokonaisuutta. Olen ylpeä siitä, että teen töitä osaavien ja aktiivisten ihmisten kanssa. Olen ylpeä, että tiedän tänään hieman enemmän, kuin eilen.

Vietämme töissä noin kolmasosan aktiivisesta elämästämme, joten ei ole aivan sama millaisessa paikassa työskentelemme. Monetralaisina me itse teemme Monetrasta hyvän paikan tehdä työtä.

"Työlläni on suuri merkitys asiakkailleni!" -Anne

"Monetra on moderni, nykyaikainen työnantaja" – Stina ja Jenni

"Parasta ovat kohtaamiset asiakkaiden ja henkilöstön kanssa" – Tiia-Maria

Kasvava yritys tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet

Tiia-Maria Pohjola työskentelee Monetrassa palvelu- ja asiakkuuspäällikkönä. Hän aloitti Monetralla vuonna 2013 ja on vuosien varrella edennyt esimiestehtäviin. Kasvavan yrityksen rinnalla on hyvä kulkea, kun ympärillä on hyvä työyhteisö.

Pohjola vastaa taloushallinnon palveluiden tuotannosta ja henkilöstöstä sekä palveluprosessien kehittämisestä Monetra Oulussa. Lisäksi hänellä on omia asiakkuuksia, joita hän hoitaa.

– Aloitin oman työhistorian nykyisen asiakkaamme, Oulun kaupungin, puolella asiantuntijatehtävissä. Monetran alkuaikoina tulin töihin ostoreskontraan. Sieltä sitten siirryin esimiestehtäviin myyntireskontraan, maksuliikenteeseen ja kirjanpitoon, Pohjola muistelee.

Mahdollisuus kehittyä talon sisällä

Monetralla töitä tehdään tiimeissä ja osaamista jaetaan avoimesti. Parasta asiakkuus- ja palvelupäällikön työssä ovat Pohjolan mukaan kohtaamiset niin henkilöstön kuin asiakkaiden kanssa. Pohjola kokee myös, että Monetra tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet.

– Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että henkilö on tullut taloon harjoittelijana ja toimii tänä päivänä esimerkiksi asiantuntija- tai päällikkötehtävissä, Pohjola kertoo.

Iloinen ja mukava työyhteisö ympärillä

Monetra on kasvava yritys. Kun Pohjola aloitti, oli työntekijöitä noin 80. Tällä hetkellä Oulun alueyhtiössä työntekijöitä on noin 500 ja koko konsernissa lähes tuhat. Pohjola on iloinen siitä, että on päässyt olemaan osa kasvavan yrityksen tarinaa.

– Fiilikset ovat kyllä hyvät. Monetra on kasvanut hurjaa vauhtia ja on ollut ihan mahtavaa nähdä ja kulkea vierellä tätä taivalta. Toivon, että tämä tarina jatkuu yhtä hienosti, Pohjola iloitsee.

– Meistä on moneksi. Haluamme joukkoomme uusia monetralaisia. Jos siis haluaa mukaan tällaiseen iloiseen ja mukavaan työyhteisöön, niin meille kannattaa hakea, Pohjola kannustaa.