Slide

Töissä Monetrassa

Kymmenen syytä olla töissä Monetrassa

Millaista on olla töissä Monetrassa? Kokoamme tälle sivustolle tarinoita monetralaisista eri puolilta Suomea. He työskentelevät Monetrassa ja kaikki he kertovat oman syynsä siihen, miksi ovat meillä töissä. Tutustu kiehtoviin tarinoihimme!

"Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!" -Andrei

Minun nimeni on Andrei Kostiuk ja olen 52-vuotias. Työskentelen Monetra Keski-Suomessa taloushallinnon tehtävissä ja tällä hetkellä työni koostuu pääosin kirjanpitotöistä. Olen työskennellyt Monetra Keski-Suomessa yrityksen toiminnan aloituksesta lähtien eli tammikuusta 2019. Aiemmin työskentelin Jyväskylän kaupungilla Talouskeskus-liikelaitoksessa, jonka toiminnot siirtyivät liikkeenluovutuksella Monetra Keski-Suomeen saman aikaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vastaavien toimintojen kanssa.

Taloon olen tullut alun perin työharjoittelun kautta, joka kuului osaksi kirjanpidon opintojani Gradiassa. Harjoittelussa olin ensin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talousosastolla ja tämän jälkeen Talouskeskus-liikelaitoksessa. Sattumaa tai ei, Monetrassa työskentelen nyt samojen henkilöiden kanssa, jotka auttoivat minua tutustumaan ammattiin koulutukseni aikana.

Kun Monetra-konsernia rakennettiin, mielikuvissani Monetra oli nopeasti kasvava, edistyksellinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita palveluja, ystävällisellä otteella ja ihmisläheisesti. Nämä mielikuvat ovat vain vahvistuneet ja tulleet itsellenikin erityisen tärkeiksi arvoiksi.

Eniten työssäni pidän yhteisestä asenteesta, ettei yksikään kysymys saa jäädä ilman vastausta. Jokainen ongelma ratkaistaan, asiakkaiden on oltava tyytyväisiä ja työntekijöillä hyvä olla. Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!

Työssäni mukava on myös seurata aitiopaikalta, miten taloushallinnon ala kehittyy. Ulkopuolelta katsottuna saatetaan ajatella, että taloushallinnon tehtävät ovat rutinoituneita, ehkä tylsiäkin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan soveltamistaitoja tarvitaan usein. Soveltamistaidot, luovuus ja ihmisläheinen palvelu korostuu tulevaisuudessa entisestään, kun rutiinitöitä automatisoidaan ohjelmistorobotiikan ja järjestelmäkehityksen avulla.

Monetralla osaamisen kehittäminen on tärkeässä roolissa. Oman aktiivisuuden lisäksi myös työnantaja ehdottaa meille uusia mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä. Koulutustarjonnan ohella meillä on Monetra-konsernin laaja ammattitaitoisten osaajien verkosto käytettävissä.

Omassa työssäni koen ylpeyttä siitä, että saan tehdä riittävän haastavia tehtäviä ja olla tärkeä osa yhteistä kokonaisuutta. Olen ylpeä siitä, että teen töitä osaavien ja aktiivisten ihmisten kanssa. Olen ylpeä, että tiedän tänään hieman enemmän, kuin eilen.

Vietämme töissä noin kolmasosan aktiivisesta elämästämme, joten ei ole aivan sama millaisessa paikassa työskentelemme. Monetralaisina me itse teemme Monetrasta hyvän paikan tehdä työtä.

"Työlläni on suuri merkitys asiakkailleni!" -Anne

"Monetrassa parasta on monipuolisuus!" -Riikka

Olen Riikka Heikkinen, 35-vuotias ja töissä Monetran palkkapalveluissa. Monetralaisena olen suht tuore, aloitin työt Monetra Keski-Suomessa elokuussa 2019. Vaikka työuraa Monetralla ei ole takana vielä kauaa, olen jo huomannut, kuinka paljon erilaista työtä meillä tehdään: on laajasti erilaisia palveluja, useita projekteja ja kehittämistöitä. On siis mahdollisuuksia osallistua moneen.

Monetraan tulin avoimen työpaikan kautta, jonka huomasin netistä. Olin jo hetken aikaa katsellut itselleni uutta työpaikkaa, jossa pääsisin hyödyntämään tradenomiopintojen ja aiemman työkokemukseni tuomaa osaamista. Monetrassa huomioni kiinnittyi heti erityisesti siihen, miten monipuolinen yritys on ja kuinka suuressa yhteisössä ja eri verkostoissa työtä tehdään. Mielikuvani osuikin oikeaan ja yllätyksekseni olen huomannut, että toiminta ja palvelut ovat vieläkin kattavampia mitä oletin. Meillä Monetrassa on valtava määrä erilaista työtä ja osaamista.

Omassa työssäni on mukavaa työn haasteellisuus ja vaihtelu. Vaikka olen vasta vähän aikaa ollut Monetralla, olen voinut jo aistia mitä kaikkia mahdollisuuksia Monetralla on oman urakehityksen kannalta tarjota. Perehdytys uusin tehtäviin on ollut kattavaa, sitä on toteutettu erilaisten koulutusten ja neuvonnan merkeissä.

Tälläkin toimialalla digitalisaatio on päivän sana. Automaatio lisääntyy, manuaalinen tiedon käsittely vähenee ja asiantuntijatyön merkitys kasvaa. Olenkin jo huomannut, että myös meillä Monetralla edetään hyvää vauhtia tällä tiellä. Yhtenä esimerkkinä tästä digityökaverimme Tapio, joka on ohjelmistorobotti. Tapio tekee meillä Keski-Suomessa useassa tiimissä erilaisia avustavia pikkutehtäviä.

Omassa työssäni olen ylpeä siitä, että saan olla osana suurta merkityksellistä kokonaisuutta. Uskon, että työn merkityksellisyys ja ylpeys omasta työstä vaan kasvaa, kun pääsen vielä enemmän perehtymään Monetraan ja monetralaisuuteen sekä asiakkaisiimme.

"Työnantaja luottaa ammattitaitooni ja antaa vastuuta" – Timo

Minun nimeni on Timo Matihaldi ja olen 32- vuotias. Työskentelen tällä hetkellä Monetra Pohjois-Savossa järjestelmäasiantuntijana. Nykyisissä tehtävissä olen työskennellyt vajaan vuoden, mutta aloitin työskentelyn Monetra Pohjois-Savo Oy:n edeltäjän Kuhilaan palveluksessa jo vuonna 2011. Tulin silloin työharjoitteluun kirjanpitotehtäviin, jonka lisäksi olen työskennellyt myös myyntilasku- sekä ostolaskutiimissä.

Aiemmasta kokemuksesta on ollut paljon hyötyä järjestelmäasiantuntijan työssä, sillä tehtävässä vaaditaan myös substanssiosaamista eivätkä pelkästään hyvät IT-taidot enää riitä. Järjestelmäasiantuntijan työssä parasta onkin tehtävien monipuolisuus, haastavuus ja vastuullisuus. Lisäksi koen työni merkitykselliseksi, sillä juuri järjestelmäosaamisella voidaan kehittää toimintaa ja viedä organisaatiota eteenpäin.

Talous- ja henkilöstöhallinnon ala muuttuu jatkuvasti. Se sähköistyy ja automatisoituu ja järjestelmäasiantuntijoita tarvitaan yhä enemmän tässä kehittyvässä toimintaympäristössä. Olen ylpeä siitä, että vaikka tässä muutoksessa joka päivä eteen tulee itselle uusia asioita, se ei ole ongelma vaan pystyn ottautumaan tehtävään täysillä ja selvittämään asian kuin asian. Siksi tunnen, että järjestelmäasiantuntijan työ on juuri sitä mitä haluan tehdä.

Parasta Monetrassa työnantajana on se, että minuun ja ammattitaitooni luotetaan. Saan vastuuta, mutta samalla saan vapaat kädet tehdä työtäni parhaaksi katsomallani tavalla. Lisäksi työnantaja kannustaa oppimaan ja kehittymään. Koulutusmahdollisuuksia annetaan aina, jos vaan itse haluaa oppia.

Näen, että Monetra on vahvasti kehittyvä ja eteenpäin menevä organisaatio, joka tarjoaa vastuulliset ja mielenkiintoiset työtehtävät. Uudelle monetralaiselle sanoisinkin, että tervetuloa työskentelemään mielenkiintoisten, kehittävien ja monipuolisten työtehtävien parissa. Ja tietenkin kivojen työkavereiden kanssa!

"Monetra on moderni, nykyaikainen työnantaja" – Stina ja Jenni

"Parasta ovat kohtaamiset asiakkaiden ja henkilöstön kanssa" – Tiia-Maria

Kasvava yritys tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet

Tiia-Maria Pohjola työskentelee Monetrassa palvelu- ja asiakkuuspäällikkönä. Hän aloitti Monetralla vuonna 2013 ja on vuosien varrella edennyt esimiestehtäviin. Kasvavan yrityksen rinnalla on hyvä kulkea, kun ympärillä on hyvä työyhteisö.

Pohjola vastaa taloushallinnon palveluiden tuotannosta ja henkilöstöstä sekä palveluprosessien kehittämisestä Monetra Oulussa. Lisäksi hänellä on omia asiakkuuksia, joita hän hoitaa.

– Aloitin oman työhistorian nykyisen asiakkaamme, Oulun kaupungin, puolella asiantuntijatehtävissä. Monetran alkuaikoina tulin töihin ostoreskontraan. Sieltä sitten siirryin esimiestehtäviin myyntireskontraan, maksuliikenteeseen ja kirjanpitoon, Pohjola muistelee.

Mahdollisuus kehittyä talon sisällä

Monetralla töitä tehdään tiimeissä ja osaamista jaetaan avoimesti. Parasta asiakkuus- ja palvelupäällikön työssä ovat Pohjolan mukaan kohtaamiset niin henkilöstön kuin asiakkaiden kanssa. Pohjola kokee myös, että Monetra tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet.

– Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että henkilö on tullut taloon harjoittelijana ja toimii tänä päivänä esimerkiksi asiantuntija- tai päällikkötehtävissä, Pohjola kertoo.

Iloinen ja mukava työyhteisö ympärillä

Monetra on kasvava yritys. Kun Pohjola aloitti, oli työntekijöitä noin 80. Tällä hetkellä Oulun alueyhtiössä työntekijöitä on noin 500 ja koko konsernissa lähes tuhat. Pohjola on iloinen siitä, että on päässyt olemaan osa kasvavan yrityksen tarinaa.

– Fiilikset ovat kyllä hyvät. Monetra on kasvanut hurjaa vauhtia ja on ollut ihan mahtavaa nähdä ja kulkea vierellä tätä taivalta. Toivon, että tämä tarina jatkuu yhtä hienosti, Pohjola iloitsee.

– Meistä on moneksi. Haluamme joukkoomme uusia monetralaisia. Jos siis haluaa mukaan tällaiseen iloiseen ja mukavaan työyhteisöön, niin meille kannattaa hakea, Pohjola kannustaa.

"Monetrassa huomioidaan ihmisten kyvykkyydet ja osaamiset" –Sari

Palkkasihteeri-pääkäyttäjänä työskentelevän Sari Holopaisen tehtäviin kuuluu käytännössä kaikki, mitä työsuhteessa tapahtuu aina sen alusta loppuun saakka. Hän toimii myös työsuojeluvaltuutettuna. Holopainen arvostaa Monetrassa erityisesti sitä, kuinka ihmisten kyvykkyydet otetaan huomioon ja annetaan mahdollisuuksia erilaisiin tehtäviin. 

Monetra on kuntaomisteinen yritys, joka tuottaa asiakkailleen taloushallinnon ja henkilöstöhallinnon palveluita.

– Käsittelen työssäni palvelusuhteita, vuosilomia, poissaoloja ja toki sitten sitä palkkaa, joka on se olennainen osa, Holopainen kertoo.

– Kyllähän se työ on todella merkityksellistä. Homma pitää osata tehdä oikein ja ajallaan, jotta asiakas on tyytyväinen ja saa sen palkan, mikä hänelle kuuluu, Holopainen painottaa.

Mielenkiintoisia mahdollisuuksia

Holopainen aloitti Monetralla vuoden 2019 alussa. Hän aloitti ensin palkkasihteerinä ja siirtyi sitten palkkasihteeri-pääkäyttäjäksi. Vaikka ura ei ole vielä kovin pitkä, on matka ollut Holopainen mielestä hyvin mielenkiintoinen.

– Aloitin työsuojeluvaltuutettuna keväällä. Se on ollut minulle suuri mielenkiinnon kohde. Pääsen kiinnittämään huomiota ja vaikuttamaan yleisesti ergonomiaan ja työhyvinvointiin täällä Monetralla, Holopainen iloitsee.

– Syksyn mittaan siirryin palkkasihteeri-pääkäyttäjäksi. Tulevaisuudessa tulen tekemään mahdollisesti myös asiakkuuksien hoitoa. Montaa asiaa sitä on tässä jo ehtinyt tekemään, vaikka ei kovin pitkään ole töissä ollutkaan, Holopainen summaa.

Vuorovaikutus on avointa

Se, että Monetra on joka päivä hyvä paikka tehdä töitä, vaatii Holopaisen mukaan toimivaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Asioita kehitetään yhdessä ja jokaisen täytyy uskaltaa sanoa, mitä mieltä oikeasti on.

– Kaikki osallistuvat. Asioista puhuminen esimerkiksi esimiehelle, työsuojeluvaltuutetulle tai ihan kenelle tahansa, on matalan kynnyksen takana, Holopainen painottaa.

Erityistä kiitosta Holopaiselta saavat hänen esimiehensä sekä yleisesti Monetran palautekulttuuri. Monetralla työntekijä saa työstään jatkuvaa palautetta ja myös kiitosta tekemästään hyvästä työstä.

– Haluaisin suositella Monetraa juuri siksi, että täällä on mahdollisuuksia. Täällä huomioidaan ihmisen kyvykkyydet ja osaamiset ja annetaan mahdollisuuksia niiden mukaan. Jos uusia mahdollisuuksia kaipaa, niin niitä kyllä löytyy, Holopainen toteaa.

"Monetrassa tapahtuu. Se viehättää ja motivoi minua" -Irina

Nimeni on Irina Gurina ja olen monetralainen. Toimin Monetra Pohjois-Savossa talousjohtajana ja kirjanpitotiimin esimiehenä. Monetralaisena olen ns. taaperoiässä, sillä olen työskennellyt Monetralla reilun vuoden verran. Täällä minä pääsen soveltamaan laajamittaista substanssiosaamistani ja matkan varrella kertynyttä elämänkokemusta. Olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseeni siirtyä Monetraan.

Tähän mennessä toimenkuvaani on kuulunut kaikki maan ja taivaan väliltä eli välillä on ollut porakone kädessä ja välillä pölyrätti. Pääsääntöisesti talousjohtajana vastaan yhtiömme taloudesta ja kirjanpidosta. Toinen tehtäväni on johtaa kirjanpitotiimiä niin, että siellä on kaikkien hyvä tehdä työtä. Olen taustatuki ja teen paljon “näkymätöntä työtä”, jotta tiimi toimii tehokkaasti ja saumattomasti. Otan myös tarvittaessa kantaa vaikeisiin kysymyksiin ja osallistun asiakastapaamisiin ja neuvotteluihin. Tehtävät menevät osittain limittäin, mutta jakaantuvat kuukaudessa n. 50/50.

Minä olen lähtökohtaisesti kirjanpitäjä ja arvostan sitä. Minulla on myös vuosien kokemus tilintarkastajan tehtävistä Suomessa ja ulkomailla sekä ulkoisesta laskentatoimesta ja sen kehittämisestä. Mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi olla ylpeä siitä, mikä hän on ja mitä tekee työkseen. Olen omassa toiminnassani tyytyväinen siihen, että pystyn saamaan asioita aikaiseksi. Se piirre näkyy työssäni sekä omassa elämässäni.

Taloushallinnon ala on yksiselitteisesti kehittymässä asiantuntijuuteen. Uskon, että rutiininomainen työ jää jossakin vaiheessa pois ja tilalle tulee tiedon ammatillinen varmistaminen sekä kokonaisvaltainen analysointi ja raportointi. Näkisin, että se on nykyisen kirjanpitäjän tulevaisuuden taloushallinnon asiantuntijan työssä mielenkiintoisin osuus. Olenkin joskus itse sanonut, että minun elämäni kohokohta on ollut vuosia tilinpäätös. Sitä tehdessä kirjanpitäjä saa näyttää oman osaamisensa ja tehdä tiivistä ja tehokasta yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Prosessi on työläs, mutta antoisa.

Monetrassa tapahtuu. Se viehättää ja motivoi minua joka päivä tulemaan töihin. Täällä minulla on mahdollisuus päästä jättämään oman kädenjälkeni yrityksen rakentamisprosessiin. Monetrassa olen pystynyt vaikuttamaan asioihin ja sanomaan oman mielipiteeni. Haluankin sanoa uusille monetralaisille tervetuloa ja olkaa avoimin mielin. Täällä teille on tarjolla mahdollisuuksia ja mikäli haluatte kehittyä -Monetrassa se on mahdollista.

"Työni on vastuullista ja vaihtelevaa" -Jonne

Controllerina toimivan Jonne Karinkannan työ on suurelta osin sisäistä laskentaa ja analysointia. ”Analyysit pohjautuvat toiminnan ja talouden tietoihin, joita seuraamme. Talousarviovalmistelu, rullaava ennustaminen ja seuranta kuuluu keskeisiin työtehtäviini. Lisäksi teen erilaisia selvitystöitä johdolle ja muille asiantuntijoille. Työni onkin vaativaa ja mukavan vaihtelevaa”, toteaa Jonne Karinkanta. Hän työskentelee asiakkaan tiloissa ja tekee tiiviisti yhteistyötä niin asiakkaan kuin Monetrankin kollegoiden kanssa.

”Alamme vaatii erityisosaamista ja olen iloinen voidessani työskennellä tässä asiantuntijaporukassa. Tunnen talouden prosessit ja kuntatalouden erityispiirteet ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella”, kertoo Jonne. Hänelle onkin kertynyt kokemusta useista prosesseista: ”Tulin ostoreskontra-tiimiin opiskeluaikoinani, vuonna 2014 ja sieltä siirryin kirjanpito-tiimiin. Elokuussa 2016 siirryin Oulun kaupungin konsernihallintoon taloussihteeriksi ja tällä hetkellä toimin samassa yksikössä controllerina”, Jonne tuumaa. Monipuolisesta työhistoriasta talousprosessien parissa on paljon hyötyä.