Slide

Töissä Monetrassa

Me olemme töissä Monetrassa

Millaista on olla töissä Monetrassa? Kokoamme tälle sivustolle tarinoita monetralaisista eri puolilta Suomea. He työskentelevät Monetrassa ja kaikki he kertovat oman syynsä siihen, miksi ovat meillä töissä. Tutustu kiehtoviin tarinoihimme!

"Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!" -Andrei

Minun nimeni on Andrei Kostiuk ja olen 52-vuotias. Työskentelen Monetra Keski-Suomessa taloushallinnon tehtävissä ja tällä hetkellä työni koostuu pääosin kirjanpitotöistä. Olen työskennellyt Monetra Keski-Suomessa yrityksen toiminnan aloituksesta lähtien eli tammikuusta 2019. Aiemmin työskentelin Jyväskylän kaupungilla Talouskeskus-liikelaitoksessa, jonka toiminnot siirtyivät liikkeenluovutuksella Monetra Keski-Suomeen saman aikaisesti Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vastaavien toimintojen kanssa.

Taloon olen tullut alun perin työharjoittelun kautta, joka kuului osaksi kirjanpidon opintojani Gradiassa. Harjoittelussa olin ensin Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talousosastolla ja tämän jälkeen Talouskeskus-liikelaitoksessa. Sattumaa tai ei, Monetrassa työskentelen nyt samojen henkilöiden kanssa, jotka auttoivat minua tutustumaan ammattiin koulutukseni aikana.

Kun Monetra-konsernia rakennettiin, mielikuvissani Monetra oli nopeasti kasvava, edistyksellinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita palveluja, ystävällisellä otteella ja ihmisläheisesti. Nämä mielikuvat ovat vain vahvistuneet ja tulleet itsellenikin erityisen tärkeiksi arvoiksi.

Eniten työssäni pidän yhteisestä asenteesta, ettei yksikään kysymys saa jäädä ilman vastausta. Jokainen ongelma ratkaistaan, asiakkaiden on oltava tyytyväisiä ja työntekijöillä hyvä olla. Tunnen koko ajan työkavereideni tuen. Se todellakin on mahtavaa!

Työssäni mukava on myös seurata aitiopaikalta, miten taloushallinnon ala kehittyy. Ulkopuolelta katsottuna saatetaan ajatella, että taloushallinnon tehtävät ovat rutinoituneita, ehkä tylsiäkin. Näin ei kuitenkaan ole, vaan soveltamistaitoja tarvitaan usein. Soveltamistaidot, luovuus ja ihmisläheinen palvelu korostuu tulevaisuudessa entisestään, kun rutiinitöitä automatisoidaan ohjelmistorobotiikan ja järjestelmäkehityksen avulla.

Monetralla osaamisen kehittäminen on tärkeässä roolissa. Oman aktiivisuuden lisäksi myös työnantaja ehdottaa meille uusia mahdollisuuksia kouluttautua ja kehittyä. Koulutustarjonnan ohella meillä on Monetra-konsernin laaja ammattitaitoisten osaajien verkosto käytettävissä.

Omassa työssäni koen ylpeyttä siitä, että saan tehdä riittävän haastavia tehtäviä ja olla tärkeä osa yhteistä kokonaisuutta. Olen ylpeä siitä, että teen töitä osaavien ja aktiivisten ihmisten kanssa. Olen ylpeä, että tiedän tänään hieman enemmän, kuin eilen.

Vietämme töissä noin kolmasosan aktiivisesta elämästämme, joten ei ole aivan sama millaisessa paikassa työskentelemme. Monetralaisina me itse teemme Monetrasta hyvän paikan tehdä työtä.

"Työlläni on suuri merkitys asiakkailleni!" -Anne

"Monetra on moderni, nykyaikainen työnantaja" – Stina ja Jenni

Monipuolinen työ ja mahdollisuus kehittää osaamistaan – Lue Jonnan uratarina!

Olen Jonna Haataja, keväällä 2022 valmistunut liiketalouden tradenomi. Työskentelen parhaillaan Monetra Oulu Oy:n hankintapalveluissa hankinta-asiantuntijana.

Hankinta-asiantuntijan työnkuva on laaja, ja se pitää sisällään monipuolisia ja moninaisia työtehtäviä. Voisi sanoa, että jokainen työpäivä on erilainen – ja se osaltaan pitää mielenkiintoa yllä. Tyypillisiä työtehtäviä ovat asiakkaille toteutettavat hankintaprosessit, hankintojen suunnittelu, kilpailutusten toteuttaminen valitun hankintaprosessin mukaisesti, sopimusten laatiminen sekä niiden elinkaaren hallinta, toimittajayhteistyö sopimustoimittajien kanssa, sekä asiakkaiden neuvonta hankintaprosessien ja järjestelmien kanssa. Hankintaprosesseja on rakenteeltaan erilaisia. Monetra Oulu Oy:ssä toteutetaan yhteishankintojen lisäksi erillishankintoja asiakkaiden tarpeisiin. Työ on tarkkaa ja vaatii muun muassa hankintalain osaamista. ”Hankintalakia sovelletaan päivittäin, ja tarvittaessa hyödynnetään lakitiimin osaamista”, Jonna tarkentaa.

 

Kesätöistä kiireapulaiseksi, kiireapulaisesta hankinta-asiantuntijaksi

Alun perin olen tullut taloon kesätöiden pariin vuonna 2016 ja ollut tämän jälkeen useamman kesän Monetra Oulussa töissä eri pituisia pätkiä. Työnkuvia on vuosien aikana ollut monenlaisia, esimerkiksi niin muuttoapuna kuin aulapalveluissa toimimista. Vuoden 2021 alussa palasin takaisin taloon, kun hankintapalveluissa tarvittiin kiireapulaista. Kiireapulaisena hoidin hankintoihin liittyvää taustatyötä, esimerkiksi excel-taulukoiden hallintaa ja lomakkeiden täyttöä. Kiireapulaisen hommista tie vei reiluksi kolmeksi kuukaudeksi HR-tiimiin harjoittelun merkeissä, kun syksyllä 2021 sain talon sisältä harjoittelupaikan. Harjoittelun loppuessa siirryin takaisin hankintapalveluihin työskentelemään hankintojen pariin. Siirtyminen tiimistä toiseen talon sisällä toimi kätevästi, sillä organisaatio itsessään oli kerennyt tulla tutuksi. Hienoa on ollut se, että olen saanut työskennellä harjoittelun aikana aloitetuissa HR-projekteissa sekä saanut viedä niitä loppuun hankinta-asiantuntijan töiden ohella – ja samalla kehittää omaa osaamistani hieman toisenlaisissa tehtävissä.

Työskentelen sataprosenttisesti etänä Helsingistä käsin. Tyypillinen työpäiväni alkaa työkoneen avaamisesta työhuoneessa. Työpäivään mahtuu muun muassa asiakirjojen kuten tarjouspyyntöjen ja erilaisten sopimuksien valmistelua, yhteydenpitoa asiakkaisiin ja toimittajiin sekä palavereja vaihtelevien sidosryhmien kesken. ”Ei voi sanoa, että olisi kahta samanlaista työpäivää”, Jonna tiivistää. Etätyö on otettu huomioon koko työyhteisössä ja johdon tasolla erinomaisesti. ”En koe, että jäisin jostain paitsi, vaikka fyysisesti olenkin eri puolella Suomea. Etätyömahdollisuus kertoo myös paljon organisaatiosta, kun uskalletaan luottaa siihen, että työntekijät pystyvät ja osaavat työskennellä etänä”, Jonna avaa. Etätyö osaltaan mahdollistaa osaajien löytämisen ympäri Suomea, kun työ ei ole yhteen tiettyyn paikkaan sidottua. Tarpeen mukaan Helsingistä matkustaminen Ouluun on kuitenkin helppoa, niin junalla kuin sinivalkoisilla siivillä.

 

Osaamisen kehittämiseen kannustava työilmapiiri

Parasta työssäni on jo moneen kertaan esille noussut monipuolisuus. Työntekijänä pidän vaihtelusta, jolloin monipuolinen työ on minulle nappivalinta. Työtä pääsee Monetra Oulussa tekemään niin itsenäisesti kuin tiimin kanssa. Lisäksi on hienoa, kuinka tiimiläisten kanssa pystyy vaihtamaan ajatuksia ja kysymään neuvoa tarvittaessa. Näiden lisäksi yksi työn parhaista puolista on mahdollisuus päästä työskentelemään Monetran asiakkaiden kanssa.

Mielestäni Monetra-konsernissa omaa osaamista pääsee edistämään laaja-alaisesti. ”Meillä tarjotaan todella hyvin koulutusmahdollisuuksia, niin talon ulkopuolelta kuin sen sisältäkin”, Jonna iloitsee. On hienoa huomata, kuinka organisaation sisäinen ilmapiiri kannustaa kehittämään omaa osaamistaan.

Hankinta-asiantuntijan työ voi näkyä myös Monetralaisten arjessa, esimerkiksi toimistotarvikkeet, jotka ovat Monetra Oulun käytössä ovat Monetra Oulu Oy:n hankintapalveluiden toteuttaman hankinnan tulos.

 

Onnistumiset rohkaisivat uralla eteenpäin – Lue Ernan uratarina!

Olen Erna Tenkanen, koulutukseltani yo-merkonomi. Taskusta löytyy myös syksyllä 2022 suoritettu Taloushallintoliiton PHT-tutkinto (palkkahallinnon asiantuntijatutkinto). Toimin Monetra Pirkanmaalla tiimivalmentajana palkkapuolella Kunta 1 -tiimissä.

Tiimivalmentajan työ vaihtelee tiimistä riippuen, ja työnkuva rakentuu tiimin tarpeiden mukaisesti. Keskeistä on huolehtia tiimin työn kehittämisestä yhdessä tiimiläisten kanssa. Pääasiallisesti työssäni hoidan tiimin sisäisiä asioita: työni keskittyy muun muassa perehdyttämiseen, tiimin osaamisesta ja osaamisen kehittämisestä huolehtimiseen, sekä tiimin tukena toimimiseen. Työ pitää sisällään jonkin verran asiakkuuksista huolehtimista, mutta tästä päävastuu on tiimin palkka-asiantuntijalla.

Tiimivalmentajan työpäivät ovat vaihtelevia, mutta jokainen päivä sisältää paljon yhteistyötä eri tahojen ja sidosryhmien kanssa. Työtä tehdään yhdessä palvelupäällikön ja palkka-asiantuntijan, sekä tietenkin tiimin kanssa. Tämän lisäksi työssä on päässyt tutustumaan muun muassa muiden Monetra-konsernin tytäryhtiöiden henkilöstöön, mikä on todella hienoa. Palaverit ovat tärkeä osa jokaista työpäivää, ja niissä tulee vietettyä päivän aikana useampi tovi. ”Ja kaikki palavereiden välissä oleva aika täyttyy selvitettävillä asioilla, kun tarvitaan esimerkiksi tulkinta-apua”, Erna hymyilee.

Ennen tiimivalmentajan työtä toimin pitkään palkkapalvelusihteerinä. Palkkapalvelusihteerin työnkuvassa olen alkujaan aloittanut Tampereen kaupungilla. Sieltä siirryin Monetra Pirkanmaalle samoihin tehtäviin vuonna 2018, kun Monetra-konserni syntyi, ja Monetran toiminta laajeni Pirkanmaalle.

 

Onnistumiset uralla rohkaisivat hakemaan uusiin tehtäviin

Keväällä 2022 nousi ilmoille ajatus etenemisestä ja kehittymisestä työuralla. Sen lisäksi, että olin pitkään tehnyt palkkapalvelusihteerin hommia, oli lisänä tullut hoidettua hieman sovellusasiantuntijan töitä. Samoihin aikoihin hain PHT-tutkintoon, jonka tentin läpäisin syksyllä 2022. Haasteista onnistuneesti suoriutuminen rohkaisi hakemaan syksyllä auennutta tiimivalmentajan pestiä – ja jonka pääsin aloittamaan 1.1.2023. Voisi sanoa, että aikataulullisesti kaikki meni äärimmäisen sopivasti.

Tiimivalmentajan työnkuva on mieluinen ja viihdyn työssä mainiosti. Työ vaatii ongelmanratkaisukykyä, sekä haasteita pelkäämätöntä asennetta. Parasta työssä onkin sen monipuolisuus ja haasteet, joita se tarjoaa. Vaikka substanssiosaamista palkkahallinnon tehtävistä on kertynyt neljäntoistavuoden ajalta, on työssä kohdannut paljon uutta. Työ vaatii monen laajan kokonaisuuden hallintaa, kuten esimerkiksi eri alojen työehtosopimukset. Koen kuitenkin, että kertyneestä substanssiosaamisesta on ollut äärimmäisen paljon hyötyä tiimivalmentajan työssä, ja se on helpottanut uuden omaksumista.

Olen viihtynyt Monetralla oikein hyvin. Täällä omaa osaamista pääsee kehittämään oman kiinnostuksen mukaan, ja esimerkiksi käymääni PHT-tutkintoa oli mahdollista suorittaa osittain työajalla. Lisäksi Monetra mahdollisti PHT-tutkintoon osallistumisen tarjoamalla etänä suoritettavan PHT-valmennuswebinaarisarjan. Kurssi oli todella hyödyllinen PHT-tutkinnon etätenttiä ajatellen.

Oman osaamisen kehittämisen lisäksi Monetra mahdollistaa loistavat urapolut. Työssä eteneminen ja kehittyminen tapahtuu työntekijän etua silmällä pitäen.

Monetraan siirtyminen toi uusia ulottuvuuksia työhön - Marita

Marita Pekkala toimii Tiernan koulun koulusihteerinä, tarkemmin ottaen Heinätorin ja Kasarmin yksikössä. Tiernan koulu on oululainen erityiskoulu, joka rakentuu kolmesta yksiköstä: Heinätori, Kajaanintulli sekä Leinonpuisto. Tiernan koulussa koulusihteereitä on yhteensä kolme, yksi jokaisessa yksikössä. Aiemmin erillään toimineet Heinätorin, Kajaanintullin ja Leinonpuiston koulut, sekä Sairaalakoulu yhdistyivät hallinnollisesti yhdeksi kouluksi vuonna 2017, ja se sai nimekseen Tiernan koulu. Maritan kokemus koulusihteerin työstä on ansiokas: hän on toiminut koulusihteerinä kahdenkymmenenviiden vuoden ajan ja vuodesta 2000 alkaen silloisen Leinonpuiston, nykyisen Tiernan koulun koulusihteerinä.

Yli kahdenkymmenen vuoden taival koulusihteerin pestissä viestii niin rautaisesta ammattiosaamisesta kuin viihtymisestä työssä. Vaihtelevat työpäivät ja omatoiminen työ on Maritan mieleen. Työpäivät sisältävät monipuolisesti tekemistä ja työtehtävät ovat moninaisia. Työ vaatii usean eri järjestelmän hallintaa, joiden avulla hoidetaan muun muassa laskutusta, tilauksia ja tiedoksiantoja eri tahoille. Työssä kirjoitetaan virkamääräyksiä, työsopimuksia ja päätöksiä, sekä ylläpidetään oppilasrekisteriä. Näiden lisäksi työ sisältää paljon perinteistä toimistotyötä: palavereja, sähköpostien lukemista ja niihin vastailua, sekä henkilökunnan ja huoltajien avustamista niin paikan päällä kuin etänä. Erityispuolen koulusihteerin työ on Maritan mukaan hyvin monipuolista ja siten mielenkiintoista. Oppilasarki on jokseenkin vaihtelevampaa, ja välillä eteen saattaa tulla tilanteita, jotka vaativat spontaania reagointia.

 

Marita Pekkala on toiminut koulusihteerinä kahdenkymmenenviiden vuoden ajan.

Paljon on muuttunut parin vuosikymmenen aikana. Maritan aloittaessa koulusihteerin työssä, oli työ itsenäisempää ja vaati hieman erilaista ponnistelua. Digitaalisten ratkaisuiden sijaan työ sisälsi paljon paperityötä. Työelämän muutos on saavuttanut myös koulusihteerin ammatin. Työ on hektisempää ja digitaaliset ratkaisut ovat olennainen osa koulusihteerin työtä – ja näiden lisäksi tiimityötä on huomattavasti enemmän. Yhteisöllisyys on tuonut helpotusta työhön ja Marita uskoo sen helpottavan ammatin omaksumista entistä nopeampaa. Oulussa koulusihteerit on jaettu tiimialueisiin, ja Marita kokee yhteistyön omassa tiimissään tiiviiksi. Lisäksi Tiernan koulun koulusihteerit auttavat toisiaan tarpeen vaatiessa.

Koulusihteeripalvelut osaksi Monetra Oulua

Koulusihteeripalvelut siirtyivät osaksi Monetra Oulun palveluntarjontaa vuonna 2021. ”Monetralle siirtyminen on tuonut uusia ulottuvuuksia työhön”, Marita avaa. Monetran mukana on mahdollistunut muun muassa etätyö ja työn jaksottaminen. Muutos on tuonut myös muunlaista lisäarvoa työhön: Monetralla kannustetaan oman osaamisen kehittämiseen ja konserni tarjoaa hyviä koulutusmahdollisuuksia. Esimerkiksi uusien ja vanhojen ohjelmistojen kanssa ei Monetralla jää yksin, vaan opetteluun ja kertaamiseen saa aina tukea.

Positiivinen elämänasenne on Maritan mukaan ollut avain työssä viihtymiseen, sekä työssä kehittymiseen. ”Suhtaudun itse muutoksiin siten, etteivät ne aina ole pahasta. Työn ollessa haastavaa ja muutoksia täynnä, on hyvä suhtautua muutoksiin positiivisesti. Muutos voi antaa mahdollisuuksia”, Marita väläyttää.