Slide

Ajankohtaista

25 syyskuun, 2020

Pirkanmaan tulkkikeskus sekä Kuopion kaupungin ja yliopistollisen sairaalan graafisten palveluiden tuotanto siirtyvät osaksi Monetra Oulua

Mediatiedote 25.9.2020

Tampereen kaupunki on päättänyt siirtää tulkki- ja käännöspalvelujensa liiketoiminnan Monetra Oulu Oy:lle. Pirkanmaan tulkkikeskuksen henkilöstö (15) siirtyy liikkeenluovutuksessa Monetra Oulu Oy:n palvelukseen ensi vuoden alusta alkaen. Monetra Oulu on osa kuntaomisteista Monetra-konsernia.

Liikkeenluovutus yhdistää Oulun, Jyväskylän sekä Tampereen tulkkaus- ja käännöspalvelujen tuotannon, ja samalla kielivalikoima laajenee. Pirkanmaan tulkkikeskuksen tarjoamia kielipalveluja ovat käyttäneet ensisijaisesti Tampereen kaupungin sekä Tampereen lähikuntien viranomaiset.

Asema valtakunnallisena tulkkipalveluiden tarjoajana vankkenee

Monetra Oulussa ollaan iloisia tulkkipalvelun kasvusta. ”Toivotamme Pirkanmaan tulkkikeskuksen henkilöstön lämpöisesti tervetulleeksi joukkoomme. Tämän liikkeenluovutuksen myötä Monetra Tulkkipalvelu on valtakunnallisesti merkittävä tulkkipalveluiden tarjoaja”, kertoo tulkkipalvelun johtaja Titta Heikkinen Monetra Oulusta. Yhdistymisen jälkeen Monetra Tulkkipalvelun toimipisteet sijaitsevat Oulussa, Jyväskylässä ja Tampereella. Pirkanmaan tulkkikeskuksen vuotuinen tulkkausvolyymi on 34 000 h tulkkauksia / vuosi. Monetra tulkkipalveluiden kokonaisvolyymi vuonna 2019 oli 53 000 h tulkkauksia.

Graafisten palveluiden tuotanto laajenee

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) monistamo sekä Kuopion kaupungin Tulostuskeskus ovat siirtyneet osaksi Monetra Oulu Oy:n painatuspalveluita ja henkilöstö (4) on siirtynyt Monetra Oulu Oy:n työntekijöiksi, sijaintipaikkanaan Kuopio. Toimintojen yhdistämisellä on arvioitu saavutettavan merkittäviä synergiahyötyjä mm. yhteisten tila-, laite- ja materiaalikustannusten osalta. Tämän lisäksi graafisen alan palveluvalikoima laajenee ja henkilöstön osaamista voidaan hyödyntää ristiin. Sekä tulkki- että painatuspalvelut siirtyvät hallinnollisesti osaksi Monetra Oulua, koska näitä palveluita on tarjolla Monetra Oulussa jo vuodesta 2017.

 

[Tiedotteen otsikkoa korjattu 27.9.2020: Kuopion keskussairaala vaihdettu Kuopion yliopistolliseksi sairaalaksi .]