Slide

Ajankohtaista

17 kesäkuun, 2022

Laskujen liitteet haetaan RR-esilläpitopalvelusta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, SK Hankintapalvelut Oy:n, TAYS Sydänkeskus Oy:n ja Helsingin Sydänsairaala Oy:n myyntilaskujen välittäjäoperaattori on vaihtunut, ja sen myötä laskujen liitetiedostojen lähetykseen on tullut muutoksia.

Suojattavien tietojen näkemistä rajoitetaan GDPR:n mukaisesti

Tietosuojamääräykset velvoittavat suojaamaan henkilötietoja ja niihin pääsy on oltava rajattu vain henkilöille, joilla on peruste nähdä niitä. Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön toteuttamisen ja henkilötietojen entistä paremman suojaamisen vuoksi on otettu käyttöön RR-esilläpitopalvelu, johon suojattavat laskun liitteet toimitetaan laskun vastaanottajaa varten. Nämä ovat liitteitä, jotka sisältävät suojattavaa tietoa, esimerkiksi henkilötietoja. Operaattorivaihdon jälkeen RR-esilläpitoon on valitettavasti mennyt myös joitain laskuja, jotka eivät ole sisältäneet suojattavaa tietoa. Tätä korjataan kesän aikana.

Uusi toimintatapa on aiheuttanut joissain laskun vastaanottajissa epätietoisuutta, minkä vuoksi täsmennämme ohjeistustamme. Jotta laskun vastaanottaja näkee liitteen RR esilläpitopalvelusta, tulee ensimmäisellä kerralla rekisteröityä palveluun.

Ohjeet liitteiden hakemiseen
1. Jos laskussa on maininta liitteestä, siirry esilläpitopalveluun alla olevan ohjeen mukaisesti.
2. Rekisteröidy (ensimmäisellä kerralla) täyttämällä lomake: https://forms.office.com/r/P6zxgMFxaA
3. Lomakkeen täytön jälkeen saat sähköpostiisi henkilökohtaisen tunnuksesi esilläpitopalveluun.
4. Kirjaudu esilläpitopalveluun: https://invoiceportal-fi.bis.plat.fi/rr-archive

Mikäli laskun vastaanottaja ei ohjeistuksen jälkeenkään pysty käyttämään RR-esilläpitopalvelua, on lasku liitteineen mahdollista lähettää jatkossa asiakkaalle paperilaskuna. Tällöin poistamme laskutus-järjestelmästä laskun verkkolaskuosoitteen ja tämän jälkeen kaikki laskut liitteineen toimitetaan paperisena.

Lisätietoja saat osoitteesta rresillapito.pi[at]monetra.fi tai puh. 040 146 9934.

Ystävällisin terveisin
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
SK Hankintapalvelut Oy, TAYS Sydänkeskus Oy ja Helsingin Sydänsairaala Oy
Monetra laskutus- ja myyntireskontrapalvelut