Slide

Ajankohtaista

15 tammikuun, 2021

Kunta-alan perintään vahvempi kotimainen toimija 

Lehdistötiedote 15.1.2021 klo 9.00

Monetra liittyy mukaan Sarastian perintäliiketoimintaan, muilta osin konsernit jatkavat toimintaansa erillään. Kaupan tarkoituksena on vahvistaa kuntien perintäpalveluiden kotimaista tarjontaa. Sarastia Oy myi kolmasosan omistamansa Sarastia Kuntaperintä Oy:n osakkeista Monetra-konsernille 18.12.2020.

Kaksi kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon suurtoimijaa Sarastia Oy ja Monetra Oy ovat ryhtyneet yhteistyöhön kuntien perintäpalveluiden osalta. Sarastia Oy myy omistamastaan Sarastia Kuntaperintä Oy:stä 33 % osuuden Monetra-konsernille, joka omistaa yritystä jatkossa yhdessä 67 % omistavan Sarastian kanssa. Sarastia Kuntaperintä Oy jatkaa toimintaansa uudella omistajapohjalla ja myöhemmin julkistettavalla nimellä.

– Perintä on hyvin tietojärjestelmäkeskeistä toimintaa ja palveluiden on oltava näiltäkin osin ensiluokkaisia. Kumppanuus perintätoiminnassa on mielestämme kestävämpi valinta kuin esimerkiksi oman, mm. Sarastian kanssa kilpailevan järjestelmän rakentaminen, kertoo Monetra Oy:n toimitusjohtaja Päivi Pitkänen.

– Monetran mukaantulo mahdollistaa yhden vahvan, kuntaomisteisen ja puhtaasti kotimaisen toimijan rakentamisen. Nostamme tällä liikkeellä oman tekemisemme tasolle, joka tekee meistä jatkossa yhä kiinnostavamman kumppanin suuremmille kunta-alan toimijoille, sanoo Sarastia Oy:n toimitusjohtaja Mika Kantola.

Kotimaisten perintäpalveluiden kysyntä kuntakentässä on kasvussa ja kilpailu on kovaa. Perintäpalveluita ostetaan edelleen paljon suurilta kansainvälisiltä toimijoilta. Suurempien paikallisten palveluntarjoajien syntyminen tarkoittaa sitä, että suurempi osa toimialan tuottamista rahavirroista jää Suomeen.

Kuntaperinnän asiakasarvon luomisen perustana on jatkossakin se, että tehokasta perintäpalvelua tuotetaan läpinäkyvästi ja eettisesti. Toiminta on siis hyvin asiakaslähtöistä ja avointa. Kunnat voivat esimerkiksi seurata perintätoiminnan koko prosessia aina laskutuksesta velallisasiakkaiden kanssa käytyihin keskusteluihin.

Kaupassa ei ole kyse konsernien fuusiosta, vaan yhteistyöstä kapean osa-alueen, perinnän osalta. Sarastia ja Monetra tuottavat jatkossakin palveluita ainoastaan omistaja-asiakkailleen.


Lisätietoja: 

Päivi Pitkänen
Toimitusjohtaja, Monetra Oy
Puh. 040 574 8106

Mika Kantola
Toimitusjohtaja, Sarastia Oy
Puh. 040 831 6409


Monetra on valtakunnallinen konserni, joka tarjoaa neljän kasvavan alueyhtiön kautta laajan valikoiman talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja sekä hallinnon tukipalveluja. Konsernissa työskentelee noin 1 000 henkilöä ja liikevaihdon arvioidaan olevan noin 65 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Sarastia on Suomen suurin talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoava konserni, johon kuuluvat Sarastia Oy, Sarastia Rekry Oy, Sarastia Kuntaperintä Oy sekä Onvire Oy. Yritys toimii kunta-alalla ja sen palveluksessa on noin 900 asiantuntijaa. Vuoden 2020 liikevaihtotasoksi on arvioitu lähes 130 miljoonaa euroa.