Slide

Ajankohtaista

17 toukokuun, 2022

Käänteentekevä palveluvalikoiman laajennus

Vuonna 2015 Monetra muuttui valikoimaltaan uuden palvelun myötä. Oulun kaupungille aiemmin kuulunut Pohjois-Suomen tulkkipalvelu liittyi Monetra Ouluun.

Tulkkipalvelu pääsi heti Monetran suojissa tositoimiin, kun vuoden 2015 turvapaikanhakijat saapuivat Suomeen. Tilausmäärät kasvoivat huomattavasti, kun asiakkaat tilasivat etenkin arabiankielisiä tulkkauksia.

Tulkkipalvelu toimii kattavasti eri puolilla Suomea sekä etänä

Helmikuussa 2016 Monetra Tulkkipalvelu sai toisen toimipisteen, kun Jyväskylän kaupungin omistama Keski-Suomen tulkkikeskus liittyi Monetraan. Tulkkaustilaukset ja -tuotanto uudistuivat vuonna 2018, kun käyttöön saatiin paikkariippumaton Blitz Salamatulkkaus -palvelumuoto. Näin etätulkin saattoi tilata tilanteeseen kuin tilanteeseen näppärästi sovelluksen välityksellä.

Viime vuodet ovat olleet useilla aloilla hiljaiselon aikaa, mutta tulkkaus- ja käännöspalveluissa tilanne on ollut toinen myös korona-aikana. Sen lisäksi, että poikkeusaikanakin kielipalveluiden kysyntä on ollut vilkasta, Monetra Tulkkipalveluun ovat tuoneet uutta eloa uudet alan ammattilaiset. Alkuvuodesta 2021 Pirkanmaan tulkkikeskus sekä vuotta myöhemmin Turun seudun tulkkikeskus liittyivät Monetra-perheeseen. Vireät yksiköt tekevät tiivistä yhteistyötä, ja tulkkipalvelu on Monetran palveluvalikoimassa erittäin kysytty kokonaisuus. Kielivalikoimassa on yli 80 eri kieltä ja palvelua tuotetaan noin 50 vakituisen henkilön sekä kattavan freelancer-verkoston voimin.

”Melkein huimaa ajatella, kuinka paljon kokemusta ja ammattitaitoa olemme saaneet vuosien aikana”, iloitsee Tulkkipalvelun johtaja Titta Heikkinen. Monetran uudet ammattilaiset ovat kartuttaneet palveluvalikoimaa myös uusilla kielillä. ”Eikä vain palveluvalikoimamme, vaan myös asiakaspalvelumme on rikastunut. Kun asiakas soittaa palvelunumeroomme, häntä saatetaan Oulun murteen sijaan palvella Turun murteella”, lohkaisee Titta. ”Arjen monikielisyyttä tämäkin”.

 

Blogikirjoitus perustuu osittain Veera Rautavuoman asiakaskirje-uutiseen.

Monetra viettää 10-vuotisjuhlaviikkoaan viikolla 20. Viikon ajan kerromme Monetran vuosista lyhyissä katsauksissa.