Slide

Irina: Monetrassa tapahtuu

Nimeni on Irina Gurina ja olen monetralainen. Toimin Monetra Pohjois-Savossa talousjohtajana ja kirjanpitotiimin esimiehenä. Monetralaisena olen ns. taaperoiässä, sillä olen työskennellyt Monetralla reilun vuoden verran. Täällä minä pääsen soveltamaan laajamittaista substanssiosaamistani ja matkan varrella kertynyttä elämänkokemusta. Olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseeni siirtyä Monetraan.

Tähän mennessä toimenkuvaani on kuulunut kaikki maan ja taivaan väliltä eli välillä on ollut porakone kädessä ja välillä pölyrätti. Pääsääntöisesti talousjohtajana vastaan yhtiömme taloudesta ja kirjanpidosta. Toinen tehtäväni on johtaa kirjanpitotiimiä niin, että siellä on kaikkien hyvä tehdä työtä. Olen taustatuki ja teen paljon ”näkymätöntä työtä”, jotta tiimi toimii tehokkaasti ja saumattomasti. Otan myös tarvittaessa kantaa vaikeisiin kysymyksiin ja osallistun asiakastapaamisiin ja neuvotteluihin. Tehtävät menevät osittain limittäin, mutta jakaantuvat kuukaudessa n. 50/50.

Minä olen lähtökohtaisesti kirjanpitäjä ja arvostan sitä. Minulla on myös vuosien kokemus tilintarkastajan tehtävistä Suomessa ja ulkomailla sekä ulkoisesta laskentatoimesta ja sen kehittämisestä. Mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi olla ylpeä siitä, mikä hän on ja mitä tekee työkseen. Olen omassa toiminnassani tyytyväinen siihen, että pystyn saamaan asioita aikaiseksi. Se piirre näkyy työssäni sekä omassa elämässäni.

Taloushallinnon ala on yksiselitteisesti kehittymässä asiantuntijuuteen. Uskon, että rutiininomainen työ jää jossakin vaiheessa pois ja tilalle tulee tiedon ammatillinen varmistaminen sekä kokonaisvaltainen analysointi ja raportointi. Näkisin, että se on nykyisen kirjanpitäjän tulevaisuuden taloushallinnon asiantuntijan työssä mielenkiintoisin osuus. Olenkin joskus itse sanonut, että minun elämäni kohokohta on ollut vuosia tilinpäätös. Sitä tehdessä kirjanpitäjä saa näyttää oman osaamisensa ja tehdä tiivistä ja tehokasta yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Prosessi on työläs, mutta antoisa.

Monetrassa tapahtuu. Se viehättää ja motivoi minua joka päivä tulemaan töihin. Täällä minulla on mahdollisuus päästä jättämään oman kädenjälkeni yrityksen rakentamisprosessiin. Monetrassa olen pystynyt vaikuttamaan asioihin ja sanomaan oman mielipiteeni. Haluankin sanoa uusille monetralaisille tervetuloa ja olkaa avoimin mielin. Täällä teille on tarjolla mahdollisuuksia ja mikäli haluatte kehittyä -Monetrassa se on mahdollista.