Slide

Ajankohtaista

31 maaliskuun, 2020

”Etätöissä parasta on työn keskeytymättömyys” Hanna kertoo siirtymisestä etätöihin.

Palkkasihteeri Hanna Laitisella työt hoituvat kotoa käsin erittäin hyvin, vaikka aiempaa kokemusta etätyöstä ei olekaan kunnolla.

”Aiemmat kokemukseni etätyöstä ovat laskettavissa yhden käden sormilla, lähinnä olen siis kokeillut miten homma sujuu kotona. Nyt teen töitä täysin etänä, olen vain käynyt toimistolla kääntymässä juoksevilla asioilla muutaman kerran etätöiden aloituksen jälkeen.” Toteaa Hanna. Hannan työnkuvaan kuuluu pääosin palkkajärjestelmän pääkäyttäjän tehtävät, ja lukuisten ohjeiden sekä materiaalin ollessa toimistolla ovat työtkin koettu helpommaksi hoitaa sieltä käsin. ”Kun viranomaiset suosittelivat etätyön tekemistä, meillä Monetrallakin kehotettiin etätyöhön ja aloin tekemään toimenpiteitä mahdollistaakseni oman työni sujuvuuden myös kotioloissa. Nyt työt sujuvat ilman sen suurempia haasteita!” Hanna kuvaa.

”Etätyö tarjoaa rauhaa sekä mahdollisuuksia oppia ja perehtyä enemmän omaan työhön.”

Parasta etätöissä on Hannan mukaan keskeytymättömyys, joka tehostaa työn sujuvuutta ja mahdollistaa paremman suunnitelmallisuuden. Ongelmanratkaisukyky on parantunut, kun ratkoo haasteita itse pidemmälle. ”Päivän jälkeen on myös hienoa huomata miten jaksaa eri tavalla. Olo on rentoutuneempi, kun aistiärsykkeitä on vähemmän täällä kodin hiljaisuudessa. Etätyössä koen muutenkin, että saan enemmän rauhaa sekä mahdollisuuksia oppia ja perehtyä.” Vinkkeinä etätöihin siirtyvälle tai asiaa pohtivalle Hanna toteaa ergonomian ja tauottamisen sekä taukojumpan. ”Työn imu on kotona hyvin intensiivinen, on hyvä muistaa tauottaa työtään, jotta jaksaa ja palautuu. Ennakkoluuloton ja ratkaisukeskeinen asenne vie pitkälle kotitoimistolle siirtyessä!”

Siirtymä etätoimistolle kotiin sujui ilman ongelmia.

Yhteydet pelaavat ja tekniikka on sama kun toimistolla. ”Meillä on mahdollista saada tukea ja työvälineitä etätyön mahdollistamiseksi Monetralta. Koen, että oma siirtymäni etätyöhön meni helposti, mutta mikäli tarvitsisin tukea, tiedän että sitä on saatavilla!” Hanna aikoo jatkaa etätöiden tekemistä poikkeustilan jälkeenkin, kun siihen on myös mahdollisuus.

Monetralla on varauduttu koronatilanteeseen suosittelemalla etätöihin siirtymistä niiltä osin kun se on mahdollista, lisää varautumisestamme tiedotteessamme.