Slide

Ajankohtaista

5 kesäkuun, 2024

Arvonlisäverokannan muutokseen liittyvä projekti käynnistynyt

Monetra on aloittanut projektin, jossa huolehdimme sopimuksella oleviin asiakasorganisaatioidemme, taloushallinnon järjestelmiin tarvittavat muutokset johtuen arvonlisäveron lakimuutoksesta.

Suomen hallitus on päättänyt nostaa yleistä arvonlisäverokantaa 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024. Arvonlisäveron korotus vaikuttaa Suomessa toimivien yritysten talous- ja palkkahallintoon. Taloushallinnon järjestelmien ja prosessien on kyettävä käsittelemään uusi veroprosentti ja varmistettava, että kaikki laskutus, kirjanpito ja raportointi on ajan tasalla. Monimutkaisuutta lisää se, että veroprosentissa on käytetty desimaalia (25,5 %), mikä voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia joissakin vanhemmissa järjestelmissä, jotka eivät mahdollisesti tue desimaalilukuja veroprosenteissa.

Veromuutoksen aikataulu on hyvin tiukka ja siksi tässä vaiheessa pyydämme asiakkuusorganisaatioitamme varmistamaan, että nykyiset sopimuksella olevat järjestelmät (mm. laskutusjärjestelmät) tukevat uutta verokantaa ja desimaalien käyttöä.

Ennen 1.9.2024 lakimuutoksen voimaan astumista asiakkuusorganisaatioidemme tulee myös tehdä tarvittavat muutokset sopimuksessa mainittuihin oleviin järjestelmiin.

Tiedotamme asiasta tarkemmin kesäkuun aikana.

 

Ystävällisin terveisin,

Monetra-yhtiöt, taloushallinnon palvelut