Slide

Ajankohtaista

19 kesäkuun, 2023

11 vuoden kokoinen kädenjälki – lue Monetra-konsernin pitkäaikaisen toimitusjohtajan Päivi Pitkäsen lähtöhaastattelu

Monetran tarina alkoi vuonna 2012, kun suuren kuntaliitoksen valmistelun aikaan Oulun kaupunki ja silloinen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri pohtivat ajatusta keskittää talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut omaksi in-house -yhtiökseen. Syntyi silloinen Monetra Oy, nykyinen Monetra Oulu Oy. 11 vuotta sitten silloisen Monetra Oy:n toimitusjohtajan pestissä aloitti Päivi Pitkänen. Organisaatiorakenteen muuttuessa siirtyi Pitkänen emoyhtiön toimitusjohtajan pestiin.

Osallistava johtaja, hyvinvoiva henkilökunta, tyytyväiset asiakkaat

”Johtaminen on ihmisten kanssa olemista, sekä ihmisten kohtaamista – olla ihminen ihmiselle”, kiteyttää Monetra-konsernin pitkäaikainen toimitusjohtaja Päivi ajatuksiaan johtamisesta. Johtamisessa on haastavaa, jopa mahdotonta olla täydellinen. Voidaan kuitenkin todeta, että useissa asioissa on vuosien aikana onnistuttu – niin myös johtamisessa. Avoimuus, sekä osallistava johtaminen ovat olleet Päiville johtajuuden kulmakiviä.

Päivi korostaa hyvinvoivan henkilöstön tärkeyttä; hyvinvoiva henkilöstö luo edellytykset onnistuneille asiakaskokemuksille. ”Asiakaspalvelu ei voi olla hyvää, mikäli henkilöstö voi huonosti”, Päivi tähdentää. Hyvinvoiva henkilökunta on ollut Päiville sydämenasia koko 11-vuotisen Monetra-taipaleensa ajan.

Ennen eläkepäiville siirtymistä nostaa Päivi esiin vielä yhden asian: ”Asiakas aina ensimmäisenä”. Hyvinvoivan henkilökunnan lisäksi Päiville suuri sydämenasia on tyytyväiset asiakkaat. Kuten Monetra-konserni lupaa: ”Me olemme luotettava kumppani – asiakkaillemme enemmän aikaa, ja vähemmän huolta”.

Monetran tarina jatkuu – uuden kädenjäljen aika

Päivin siirtyessä viettämään eläkepäiviä torstaina 1.6., astui Monetra-konsernin emoyhtiön toimitusjohtajan pestiin Monetra Pirkanmaan toimitusjohtaja Eero Karppinen. Eero vastaa parhaillaan niin emoyhtiön toimitusjohtajan kuin Monetra Pirkanmaan toimitusjohtajan toimenkuvista. Eero korostaa toiminnan kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa – toiminnan kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa takaa parhaimman mahdollisen lopputuloksen. Asiakkaiden kanssa tehtävän kehittämisen lisäksi Eero haluaa pitää kiinni ansiokkaasta työhyvinvoinnista. ”Minulle on tärkeää, että Monetra on hyvä paikka tehdä töitä”, Eero alleviivaa. Eläkepäiviään viettämään siirtynyt Päivi luottaa konsernin jäävän hyviin ja osaavin käsiin.

Katso Päivin videotervehdys Monetra-konsernin omistaja-asiakkaille, sekä työntekijöille

Videotervehdyksessä tutustutaan hieman Monetra-konsernin historiaan, sekä luodaan katsaus alan ja inhousen tulevaisuuteen.


Taloushallintoliiton hopeinen ansiomerkki Monetra-konsernin pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle 

Hieman eläköitymisensä jälkeen Päiville myönnettiin Taloushallintoliiton hopeinen ansiomerkki. ”Pitkänen tunnetaan ennen kaikkea palvelukeskusten taloushallinnon kehittämisestä ja yhteistyöstä”, kerrotaan Taloushallintoliiton sivuilla ja uutiskirjeessä. Kesäpäivät pidettiin Seinäjoella 7.–8.6.2023.